• Vairs nelielos, ka esmu Ķestera meita: Aktiera atvase pastāsta to, ko līdz šim noklusēja

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ģirts Ķesteris ar meitu Esteri Almu Dzērvi.
    Foto: Kaspars Krafts (Picture Agency)
    Ģirts Ķesteris ar meitu Esteri Almu Dzērvi.
    «Man viņš vienmēr būs jauns, jo zinu, kā tieši tāds tētis ir savā sirdī,» aktiera Ģirta Ķestera 60. jubilejā sacīja viņa meita Estere Alma Dzērve. Jaunietei nepatīk, kad viņu mēģina salīdzināt ar slavenajiem vecākiem.

    «Visas tēta pirmizrādes apmeklēt nepaspēju, jo ikdienā man ir ļoti aizņemts grafiks – esmu  deju trenere, animatore un strādāju arī pie sava pirmā dziesmu albuma, kuru gribu izdot jau šogad,» aktiera Ģirta Ķestera jubilejas izrādes «Vīrietis, kurš gaida» ballītē žurnālam «Privātā Dzīve» sacīja viņa 18 gadus vecā meita Estere Alma.

    Viņa dzimusi Ģirta attiecībās ar aktrisi Aiju Dzērvi. Estere no vecākiem mantojusi mīlestību pret skatuvi, tādēļ ikdienā kāpj uz tās arī pati – kā repere E$ha. «Es vienmēr esmu saukta par Ešu, tādēļ uzstājos ar šo vārdu – burta š vietā ieliekot dolāra zīmīti. Repoju latviski un iedvesmojos no repera anša, tādēļ pirmajās dziesmās izklausās pēc viņa,» nosmēja Estere, kas pati rakstot gan savu dziesmu vārdus, gan arī mūziku.

    Vaicāta, vai nav gribējusi iet vecāku pēdās un kļūt par aktrisi, Estere, kas šobrīd mācās 12. klasē, bilda: «10. klasē gāju teātra pulciņā. Man patika, skolotājs bija daudzsološais aktieris un režisors Henrijs Arājs. Viņš man atvēra acis uz citādāku pasauli attiecībā pret aktieriem un režisoriem. Biju to visu redzējusi jau kopš agras bērnības, taču pati tajā nekad netiku iesaistīta.

    Henrijs man iemācīja daudz labu lietu – gan to, kā uzstāties uz skatuves, gan to, kā nestresot publikas priekšā. Teātra pulciņa dēļ kādu brīdi gribēju kļūt par aktrisi, taču sapratu, ka tas tomēr nav man. Aktieriem katra loma jāizlaiž caur sevi. Man bija sajūta, ka zaudēju autentiskumu.»

    Estere ne reizi neesot piedalījusies izrādēs kopā ar vecākiem.

    «Vispār par to es esmu apvainojusies, jo katru reizi, kad redzēju kādu sīko uz skatuves, vienmēr vecākiem jautāju –  kāpēc es tur neesmu? Esmu gan mazliet pafilmējusies filmā «Bille» un sava brāļa Paula īsfilmā,» atminējās Estere.

    Ar brāli Paulu Ķesteri, kas dzimis Ģirta Ķestera attiecībās ar aktrisi Leonardu Ķesteri, jaunieti vieno cieša draudzība. Arī tēta jubilejā abi slīga draudzīgās sarunās. Lai pierādītu savu talantu uz skatuves, Estere nekad nav izmantojusi tēta atpazīstamo vārdu. «Ar to lielījos, tikai bērnudārzā. Katrai jaunai draudzenei vai draugam, ar ko iepazinos, es pēc divu stundu runāšanas vienmēr mēdzu teikt: «Man tev ir jāpasaka kāds noslēpums – mans tētis ir Leons no «UgunsGrēka».» Tolaik šo seriālu skatījās visi.

    Atminos, kādā reizē tētis atbrauca pēc manis uz bērnudārzu un kādu stundu netikām ārā, jo visi gribēja ar viņu nofotografēties.

    Tagad ar to, ka esmu Ķestera meita, vairs nelielos. Ja kāds to arī uzzina, tas drīzāk ir «prikolīgi». Gribu būt Estere, nevis Ģirta Ķestera meita. Tā kā arī pati darbojos mākslā, negribu, lai baigi tiktu salīdzināta ar tēti. Es gan arī nekaunos, man liekas, tas ir super stilīgi. Patiesībā esam ļoti līdzīgi. Esmu no viņa mantojusi «draivu» uzstāties. Skatoties uz tēti, esmu sapratusi – es arī tā gribu, varu un arī darīšu. Viņš mani ir ļoti iedvesmojis,» atzina Estere.

    Plašāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    • Kulakova pēdējās nedēļas. Māsa Maija: Mammu apglabājām tieši pirms gada...
    • Čīča izšķīries. Dzimtenē atgriezies viens
    • Kas noticis ar Paukštello? Uz skatuves parādīšoties tikai rudenī
    • Šipkēvicam palūdz aiziet no TV šova "Balss maskā". Kas ieņems viņa vietu?
    • Bojarkina pēkšņi zaudējusi darbu teātrī
    Privātā Dzīve nr08/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē