• Vai uzvara «X Faktorā» Emiliju padarīs par zvaigzni? Vērtē Račs, Rajecka un Gluzunova

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    11. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Emilija Bērziņa
    Foto: Publicitātes foto
    Emilija Bērziņa
    Svētdien par muzikālā šova «X Faktors» 5. sezonas uzvarētāju kļuva pavāre Emilija Bērziņa. Viņa ieguva 10 000 eiro un līgumu ar mūzikas kompāniju Universal Music Group. Vai iepriekšējiem uzvarētājiem tas tiešām pavēra ceļu mūzikas biznesā?
    Guntars Račs
    Guntars Račs

    Račs: Bez savām dziesmām karjeras nebūs

    «Tāds konkurss kā «X Faktors» nav slikts», bet, atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, mums īsti nav, ar ko palielīties, jo tā dalībnieki pēc šova mēdz pazust no aprites,» secina producents Guntars Račs. ««X Faktorā» piedalās jauni un talantīgi jaunieši, bet problēma ir tajā, ka viņi izpilda pasaulē pazīstamu mākslinieku hitus, tāpēc ir grūti saprast, vai tur ir kāda oriģinalitāte. Brīžiem tas atgādina popielu,» uzskata producents. «Bez savām dziesmām karjeru nevar izveidot. Ja pēc uzvaras šovā ir līgums ar milzīgu kompāniju, tomēr jāsaprot, ka arī viņi nav brīnumdari. Citi mūsu mākslinieki ar šādām iespējām būtu sasnieguši krietni vairāk,» uzskata Račs. «Jāsaprot, ka televīzija un skatuve ir atšķirīgas. Televīzijā lielāka nozīme ir, lai ir intriga un lai interesanti skatīties, nevis repertuāram. Tomēr uzvara šovā negarantē to, ka pēc tās spēsi savākt pilnu zāli,» uzsver viņš, taču atzīst – Emilijai Bērziņai ir potenciāls kļūt par skatuves mākslinieci.

    Veidojot numuru kabarē, autori iedvesmojušies no Olgas Rajeckas uzstāšanās Eirovīzijā.
    Veidojot numuru kabarē, autori iedvesmojušies no Olgas Rajeckas uzstāšanās Eirovīzijā.

    Rajecka: Nevajag pēc tam piedalīties lētos šovos  

    Populārā dziedātāja ar daudzu gadu skatuves pieredzi uzskata: «Tā ir lieliska iespēja, kur sevi var parādīt. Galvenais vajag noticēt sev. Protams, daudz kas atkarīgs no katra paša, bet, ja sapņo būt uz skatuves, – «X Faktorā» piedalīties noteikti vajag.» Rajeckai patīk, ka šovā bieži skan ārzemju dziesmas. «Latviski dziedāt nav nemaz tik vienkārši. Ir labi, ka jaunieši var dziedāt dažādu repertuāru,» spriež viņa. «Ja ir dabas dots talants un izcīnīta uzvara, to nedrīkst izniekot. Tikko kā beidzies šovs, dzelzs ir jākaļ. Jāizmanto visas iespējas! Nevar pēc tam piedalīties visādos lētos šovos. Vienkārši jāturpina dziedāt,» uzskata dziedātāja.

    Gluzunova: Ar uzvaru vien nepietiek

    Šova «X Faktors» 3. sezonas uzvarētāja Elīna Gluzunova uzskata, lai veidotu skatuves karjeru, ar uzvaru šovā vien nepietiek. «Jābūt labam menedžerim un jāmāk pašam izcīnīt savu vietu zem pašmāju šovbiznesa debesīm,» norāda viņa. «No šova uzvarētājiem visveiksmīgākā karjera izdevusies Grētai Grantiņai. Viņa izdevusi albumu un aktīvi arī uzstājas,» uzskata Gluzunova. Lai arī mūziķes karjera viņai īsti neizdevās, Elīna spēja sevi realizēt kā digitālā satura veidotāja. «Jā, mūzika šobrīd nav mans galvenais peļņas avots, bet ir pavērušies citi ceļi. Piedalos šovos, ar ko nopelnu naudu. Sociālajos tīklos sadarbojos ar dažādiem uzņēmumiem. Nav arī tā, ka muzikāli viss apstājies, nākamajā gadā man plānota koncertturneja un arī albuma izdošana,» atklāj viņa.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē