• Sabruku, sevi redzot no malas: Līva no ģimeņu šova izstāsta visu

    Dzīvesstāsts
    Zane Piļka- Karaļeviča
    9. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Līva Lauska-Luca.
    Foto: Evelīna Alika (Picture Agency)
    Līva Lauska-Luca.
    Lai arī TV ekrānos tiek rādīta kā asa un tieša dāma, realitātes šova dalībniece Līva Lauska-Luca atzīst – tā ir tikai viena viņas personības šķautne.

    Vienmēr paticis filmēties

    «Man vienmēr patikušas kameras, to priekšā jūtos brīvi,» žurnālam «Privātā Dzīve» uzsver viena no šova Ģimene burkā spilgtākajām jaunās sezonas dalībniecēm Līva Lauska-Luca. Viņa viena audzina četras atvases, un šis nav pirmais raidījums, kurā Līva piedalās. «Pirms kāda laika biju redzama kulinārijas šovā Vakariņš ar savējiem. Tad man piedāvāja startēt šovā Saimnieks meklē sievu, bet, ņemot vērā, ka es neko nemeklēju, atteicu. Un tad man piedāvāja piedalīties Ģimene burkā,» tā Līva. Pirms tam viņa šovu nebija redzējusi.

    «Man nebija ne jausmas, kāds ir burkas saturs, taču intuīcija teica – jāpiekrīt avantūrai. Un te nu es esmu,» smaida Līva.

    Lēmumu par dalību šovā viņa pieņēma, ar ģimeni un draudzenēm neapspriežoties. «Pirms šova intensīvi veidoju savu Instagram saturu, tāpēc pie kamerām mani bērni jau bija pieraduši. Jā, daudzi brīdināja, lai es uzmanos un skatos, kas un kā tiek filmēts. Es to lieku aiz auss, bet vienmēr arī paturu prātā – hei, tā tomēr ir mana dzīve.» Runājot par to, vai atļauja nepilngadīgu bērnu filmēšanai bija jāprasa arī bērnu tēvam, Līva saka: «Atbildība par bērniem ir uz maniem pleciem, bet mutiski, protams, man šāda atļauja ir.»

    Komentārus nelasa

    Jau vairāk nekā mēnesi Līvas un viņas četru bērnu ikdiena redzama TV ekrānos. Sieviete paspējusi iekulties jau vairākos skandālos un asākās vārdu pārmaiņās gan ar kūku cepēju, kura, pēc Līvas vārdiem, pārlieku uzbāzīgi bāzusi degunu viņas attiecībās ar vīru, gan ar kosmetoloģi, kas bija neapmierināta ar daudzajiem jautājumiem par permanento grimu. Līvas izgājieni aktīvi tiek apspriesti sociālajos tīklos. «Satiekot cilvēkus aci pret aci, vēl neviens man neko riebīgu gan nav teicis. Tieši otrādi – saņemu pozitīvu atgriezenisko saiti. Taču tas, kas notiek internetā, ir šausmas. Komentārus nelasu, lai sevi lieki nesāpinātu,» skaidro Līva.

    Līva Lauska-Luca.
    Līva Lauska-Luca.

    No visiem, kas piedalās šovā, Līvas ģimene skatītājus piesaistot visvairāk. «Šovam ir interesanta tā mana personības daļa, kura ir visizlecošākā. Esmu diezgan asa un tieša. Lieliski zinu, kādu reakciju tā cilvēkos izraisa. Taču cilvēku cepšanās par manām darbībām vai argumentiem liecina vien par to, ka manī saskata īpašības, kas viņiem sevī nepatīk. Var teikt, ka es cilvēkiem pat palīdzu ieraudzīt tās problēmas, ar kurām viņiem pašiem būtu jāstrādā,» filozofiski izsakās Līva.

    Sabrūk, redzot sevi no malas

    Viņa pati noskatījusies vien dažas šova sērijas. «Pirmās divas man patika, taču pēc trešās es sabruku. Tika parādīts tas, kam nebiju devusi atļauju. Tas šķita tik sekli,» neslēpj Līva, skaidrojot, ka tā bijusi epizode, kurā jaunākais dēls lamājas un rāda nepiedienīgu žestu. «Salūzu nevis tāpēc, ka tika parādīts, kā Ainārs uzvedas, bet tas, kādā tonī es ar savu bērnu pēc tam runāju.

    Stresa situācijā noreaģēju par sliktu trīsgadīgajam Aināram. Dzīvē tā nedaru nekad.

    Vissāpīgākais, ka pēc epizodes sabiedrība mani nenosodīja. Tātad vecāki uzskata, ka tā runāt ar mazu bērnu ir norma. Tas man neliekas normāli,» uzsver Līva un piebilst: «Bet vispār Ainārs ir foršs puika, ar lielisku humora izjūtu. It visur, kur ierodas, vienmēr ir uzmanības centrā. Riktīgs mīlulītis. Bet, kā jau visi mazi bērni, arī viņš, īpaši svešu cilvēku klātbūtnē, mēdz dažādi izrādīties, kā tas notika todien…»

    Līva pati ir vecākā atvase piecu bērnu ģimenē. «Man ir māsa, divas pusmāsas un pusbrālis. Šķiet, visa ģimenes jauda un nešpetnums sakoncentrējies manī. Vecāki nekad nav mani ierobežojuši, mācījos es labi un arī vētrainajos pusaudžu gados problēmas nesagādāju. Biju priekšzīmīgs bērns,» atminas viņa.

    Smagākais lēmums dzīvē

    Līva ar vīru Henriju.
    Līva ar vīru Henriju.

    Stāstot par savām nu jau izjukušajām attiecībām, Līva atzīst, ka ar vīru iepazinusies, sākot studēt jurisprudenci. «Savā dzīvoklī bija sarīkojusi ballīti. Tur īstenībā arī iepazinos ar Henriju. Starp citu, pirmais iespaids man bija: «Ar tādu nu gan man nekas nekad nevarētu būt…» Taču – nekad nesaki nekad. Sākām tikties. Jau pēc pusgada pieteicās Renārs, drīz pēc tam pasaulē nāca Patrīcija, vēlāk Matilde un tad Ainārs.» Apprecējās viņi pēc Patrīcijas dzimšanas. «Agrāk tam vienkārši nebija laika. Bija studijas, bērni nāca pasaulē cits pēc cita, es knapi varēju sagremot faktu, ka man iepriekšējā dzīve ir nolikta uz pauzes. Kādas vēl kāzas?» tā Līva.

    Kopā viņi nodzīvoja astoņus gadus. «Mums bija liela mīlestība. Un, pateicoties tai, mums ir burvīgi četri bērni.

    Taču es melotu, ja teiktu, ka laulībā viss gāja gludi.

    Bija lietas, kuru dēļ gribēju arī agrāk šīs attiecības izbeigt, taču ikreiz, kad nobriedu iet prom, man pieteicās bērniņš,» atklāj Līva. Viena no tām bijusi greizsirdība. «Patoloģiskā līmenī. Tās dēļ viņš netika galā ar darbiem, bet brīdī, kad vajadzētu risināt problēmas, Henrijs vienkārši pazuda. Nevienam nenovēlu šādas izjūtas. Ja godīgi, nespēja uzņemties atbildību bija galvenais iemesls, kādēļ mūsu laulība arī izjuka,» atzīst Līva.

    Līva ar visiem četriem bērniem.
    Līva ar visiem četriem bērniem.

    Viņa neslēpj, ka sākums vienai ar četriem bērniem bijis smags, un novērtē sava tēta palīdzību bērnu audzināšanā. Jautāta, vai Henrijs sapratis, kāpēc viņa pieņēma lēmumu aiziet, Līva nopūšas: «Viņaprāt, to izdarīju, jo vīram nebija pietiekami daudz naudas. Bet tā nav. Man vienmēr naudas ir bijis gana. Mani interesēja satikšanās formāts, un es viņu nevarēju satikt kā vīrieti. Man trūka uzmanības, pieskārienu – elementāras klātbūtnes.»

    Attiecības pagaidām nemeklē

    Nu jau pusotra gada Līva četrus bērnus audzina viena. Laulība oficiāli gan vēl nav šķirta, taču viņa teic – tas ir tikai laika jautājums, šobrīd tas vienkārši neesot aktuāli. Turklāt bērnu tēvs strādā ārzemēs. «Kad Henrijs bija Latvijā, ar mazajiem viņš komunicēja daudz vairāk. Tagad… Nav tā, ka tas būtu liegts. Viņš var zvanīt uz Renāra telefonu. Taču zvana reti. Nezina mūsu dienas kārtību, tāpēc ir arī reizes, kad piezvana nelaikā, kad bērni nevar runāt…» nopūšas Līva.

    Jaunas attiecības viņa šobrīd nemeklē. «Neesmu tām pagaidām gatava. Gribu līdz galam atrast sevi, sākt izpausties tur, kur tas man ir jādara. Un tikai tad gribēšu ielaist savā dzīvē kādu. Par vīriešu uzmanību nekad neesmu varējusi sūdzēties, esmu forša sieviete. Bet enerģijas apmaiņa ar pretējo dzimumu man šobrīd notiek tikai ar dejām – ar bačatu,» nosaka Līva.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē