• Pauls par ikdienu pēc Lanas aiziešanas: Nevaru tikt galā ar savu saimniecību

    Slavenības
    Estere Jansone
    25. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Raimonds Pauls un Lana Paula.
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Raimonds Pauls un Lana Paula.
    Sarunā ar režisoru Dž. Dž. Džilindžeru raidījumā «Dž. Spot» pieskaras arī sāpīgai tēmai, runā par to, kā jūtas pēc mīļotās sievas Lanas aiziešanas no šīs pasaules.

    Intervijā par jūtīgām tēmām Džilindžers atminējās reizi, kas Maestro Raimonds Pauls atnāca uz teātra izrādes ģenerālmēģinājumu uzreiz pēc tam, ka uzzināja par zaudēto miljonu «Latvijas Krājbankā». Maestro Džilindžeram atzinās, ka tā reize nav bijusi ne tuvu tik smaga kā «Sinfonetta Rīga» koncerts pērnā gada 4. augustā. Todien mūžībā bija devusies viņa mīļotā sieva Lana Paula.

    Vaicāts par dzīvi pēc Lanas aiziešanas, Pauls neslēpj:

    «Es visu laiku jūtu, ka man kaut kas trūkst.»

    Lana ilgus gadus bija viņa tuvākais cilvēks, kurš vienmēr turēja rūpi par komponistu. Viņa gādāja par sadzīvi, lai Pauls varētu pilnībā nodoties mūzikai. Viņš to allaž augstu vērtējis, taču tikai tagad, kad Lanas vairs nav blakus, komponists apzinās, no cik daudzām mazām, bet ļoti svarīgām lietām sastāvēja viņas ikdiena. «Tagad jūtu, ka pats arī nevaru tikt galā ar savu saimniecību,» atklāts ir Maestro. «Tagad var just, ka

    iepriekš viss tika izdarīts un man par neko nevajadzēja domāt. Kaut vai sīkumi – atcerēties aizslēgt durvis vai noskaidrot, cik jāmaksā par gāzi.

    To visu darīja viņa.»

    Lana Paula 84 gadu vecumā mūžībā devās pērn vasarā. Pēdējais laiks viņai bija smags, Lanu mocīja veselības problēmas. Pēc sievas nāves Maestro neatcēla nevienu uzstāšanos, jo būšana uz skatuves, viņa mūzika Paulam palīdz tikt pāri šim milzīgajam zaudējumam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē