• Mammām, kuras rūpējas par īpašo bērnu, vainas apziņa ir bezgalīga, skaidro Anete Bendika

    Bērnu audzināšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Improvizatore Anete Bendika viesojas STV Pirmā! raidījumā Kad viņas satiekas. Anete ir divu bērnu māmiņa – viens no bērniņiem ir ar īpašām vajadzībām, tāpēc viņa noteikti zina, ko nozīmē mammu vainas apziņa.

    Sarunas laikā Anete dalās pārdomās, kā mammām sevi nepazaudēt: «Darīt ko sev – visu laiku ir jāatgādina, ka es to vispār varu darīt, jo vispār mammām ir šī stulbā vainas apziņa, ar ko mums jātiek galā. Tad mammām, kuras rūpējas par īpašo bērnu, tā ir bezgalīga! Es vēl nesen lūdzu iesūtīt jautājumus par tēmu, kas interesē. Atrakstīja vairākas mammas, kurām ir šī te pati smagā tēma. Tev bērnam vajag visu – visas tavas finanses, visu tavu laiku, resursu. Kā tu varēsi sev ieskaidrot, ka arī tev kaut kas pienākas?

    Es runāju par prāta laukuma izveidošanu, kur tu drīksti atsevišķi, individuāli eksistēt. Man ļoti palīdzēja tas, ko man teica pediatrs – ka manam bērnam vajag paēdušu, pagulējušu, svaigā gaisā pabijušu mammu. Manikīrs bija viena no pirmajām lietām, ko sāku atļauties sev.

    Taču te atkal gāju pretrunās – manam dēlam vajadzīga rehabilitācija, katra kapeika ir no svara, bet es eju uz manikīru! Taču tas man bija reāli vajadzīgs – no visa stresa biju atsākusi bērnības netikumu  – nagu graušanu, un šie akmens nagi man to palīdzēja vairs nedarīt, turklāt izskatījās labi!» stāsta Anete Bendika.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē