• Kulakova nāve satriec Latviju. Prezidents skumst, Zutis ies ringā ar «Pērkons» dziesmu

    Piemiņas stāsts
    Marta Kalniņa
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris Kulakovs
    Foto: F64
    Juris Kulakovs
    Šodien daudzās mājās skanēs Jura Kulakova ikoniskā mūzika. Viņa pēkšņā nāve skumdinājusi tūkstošiem cilvēku gan Latvijā, gan ārpus tās. Tie, kuriem bija lemts iepazīt Jura krāsaino personību un mūziku, dalās atmiņās par viņu.

    «Šī diena nāk ar skumju ziņu: mūžībā devusies Latvijas mūzikas leģenda Juris Kulakovs. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem un visiem viņa talanta cienītājiem. Tas spurainais, nepieradinātais un lieliskais laikmets palēnām aiziet vēsturē,» pauž Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

    Savukārt bokseris Kristaps Zutis jau paziņojis:

    «Lai godinātu un pieminētu Juri Kulakovu, sestdien nomainīju dziesmu un ringā došos «Pērkons» mūzikas pavadījumā.

    Lai vieglas smiltis.»

    Producents Jānis Kļaviņš spilgti atminas sastapšanos ar leģendāro mūziķi: «Ar Juri Kulakovu mani saveda kopā Edgars Liepiņš. Netieši, bet patiesībā ļoti tieši. Teikt to, ka Juris bija spēcīga personība, ir nepateikt neko. Viņa dzīve bija pilnasinīgs rokenrols! Jura veikums mūzikas pasaulē visdažādākajos žanros ir viņa piemineklis vēl daudzām paaudzēm uz priekšu. Nevaru teikt, ka bijām sirdsdraugi, bet dažas vērtīgas lietas esam kopā paveikuši. Līdzjūtība Laurai, ģimenei un Pērkona puišiem… Lai Tev gaišs lidojums uz Dieva dārziem… Neatvadīsimies…»

    Skumst arī Latvijas Simfoniskā orķestra kolektīvs: «Vēl nupat Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar grupu «Pērkons» un Juri Kulakovu dārdināja krāšņus koncertus Liepājā, Jūrmalā un daudzās citās Latvijas pilsētās… Vēl nupat mēs kopā stāvējām uz vienas skatuves, priecējām klausītājus un priecājāmies paši… Pie baltas lapas apsēžos …Juris Kulakovs ar mums paliks kopā mūzikā un atmiņās.»

    «Paldies, Juri, par mūziku un tiem dažreiz pārmītajiem vārdiem,» raksta mūziķis Kārlis Kazāks.

    «Jurītis mūžam būs mūsu atmiņās,» pauž māksliniece Elita Patmalniece.

    «Juris Kulakovs. Vēl viens bohēmas biedrs aizsaulē (Tur jau veselu orķestri var nokomplektēt). Līdzjūtība tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un visiem, kuriem viņa mūzika palīdzēja būt ārpus rāmjiem,» vēsta bijušais Valkas mērs, grupas «Bumerangs» mūziķis Vents Armands Krauklis.

    «Tā nu tu aizej, Juri Kulakov, ar savu dziesmu dienišķo. Šo dziesmu es iemācījos un skandināju, kad man bija gadi seši. Līdzjūtība visiem talanta cienītājiem,» tā rakstnieks Dainis Deigelis.

    Grupas «Sigma» mūziķis Jānis Ozoliņš dalās ar personisku stāstu par Juri: «Šī ir tāda reize, kad gribas pateikt savu atvadu sveicienu. Man ļoti svarīga saruna ar Juri Kulakovu notika 2006. gadā, kad mūzikas festivālā «Bildes». Grupa «Sigma» uzstājās kopā ar dziedātāju Agnesi.

    Tiklīdz nokāpām no skatuves, Kulakovs paķēra mani aiz rokas, un pauda savas sajūtas par dzirdēto uz skatuves.

    Tā bija īsa un sirsnīga saruna par dziesmām, par komponēšanu, un to, ka triolēs ir spēks un lai neņemu galvā pārējos grupas biedrus, kuriem tas tobrīd šķita par daudz. Un tad jau bijām aizskatuvē, kur Ieva Akuratere ar nopietnu seju visiem pauda: «Juris nedrīkst dziedāt. To vienkārši nedrīkst pieļaut!» Vēlāk satikāmies vai ik gadu «Prozas brokastīs», kur Kulakova atskaņotā «Gloria» lasījumu finālā bija neatņemama pasākuma tradīcija, taču tieši šī īsā saruna man ir bijusi ļoti svarīga un dārga, iedrošinot meklēt savu ceļu mūzikā.»

    Jurim Kulakovam bija tikai 65 gadi, kad viņa gaitas uz šīs zemes pēkšņi noslēdzās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē