Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Kas viņa tāda ir? Gada laikā no nevienam nezināmas pelēkās peles līdz influenceru karalienei

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    26. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Justine Martinsone.
    Foto: no privātā arhīva
    Justine Martinsone.
    Ēdiena gatavošana bija Justines Martinsones zāles, kad šķita – visa ir par daudz, un vairs nav spēka nekam. Gadu ilgie eksperimenti virtuvē vainagojās ar necerētiem panākumiem. Pavasarī latviešu ietekmele ieguva balvu prestižajā ceremonijā «Nickelodeon Kids’ Choice Awards 2022».

    Vienā sarakstā ar Bīberu un Eilišu

    Latvijas vārds šogad pirmo reizi parādījās prestižās balvas «Nickelodeon Kids’ Choice Awards» nominantu sarakstā. Šajā ceremonijā vairākās kategorijās tiek apbalvotas bērnu un jauniešu iemīļotākās slavenības – mūziķi, filmu un seriālu zvaigznes, interneta slavenības. Šogad līdzās aktieriem Tomam Holandam un Skārletai Johansonei, popzvaigznēm Džastinam Bīberam, Adelei un Billijai Eilišai tika nosaukts arī latviešu meitenes Justines Martinsones vārds. Kulinārā blogere sociālo tīklu platformā TikTok darbojas ar pseidonīmu Jushkapadrushka, un saņēma balvu kategorijā Latvijas iemīļotākais influenceris.

    Justine atzīst – tas viņai bijis liels pārsteigums, jo «TikTok» meitene darbojas tikai gadu. «Kad sāku publicēt savu recepšu video, nedomāju, ka ar mani notiks kas tik grandiozs. Vienkārši gribēju piefiksēt to, kā gatavoju un izgudroju pati savas receptes. Kad uzzināju, ka esmu uzvarējusi šajā kategorijā, sākumā nespēju tam noticēt,» žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta stāsta Justine.

    Apbalvošanas ceremonijā viņa piedalījās attālināti. Pasākumu vadīja amerikāņu raidījuma «iCarly» zvaigzne Miranda Kosgrova un Nacionālās futbola līgas superzvaigzne Robs Gronkovskis, uzstājās pasaulslaveni mūziķi. Pirms nozīmīgā notikuma latviete producentiem nosūtīja iepriekš sagatavotu videouzrunu, kur pateicās par lielo atzinību. «Ceremoniju skatījos kopā ar draudzenēm, bija jautri,» atminas Justine. «Es zināju pilnīgi visus cilvēkus, kas bija nominantu sarakstā, un tās ir pasaules līmeņa zvaigznes, tāpēc viss notiekošais šķita tik nereāls. Nespēju aptvert, ka esmu starp šīm lielajām zvaigznēm.»

    Viss sākās ar atlūgumu

    «Pirms gada es vēl strādāju birojā un pat iedomāties nevarēju, ka reiz sākšu pelnīt naudu ar to, kas man no sirds patīk,» gandarīta ir Justine, kuras radīto saturu internetā tagad patērē ap 60 000 sekotāju. Pirms uzmirdzēja tiktokā, viņa piecus gadus strādāja banku sektorā par produktu menedžeri. Viņai patika eksperimentēt virtuvē, un Justīne bieži pašas gatavotos našķus nesusi testēt saviem kolēģiem.

    Pandēmijas laikā darba pienākumus viņa veica mājās, un drīz vien saprata – slodze ir pārāk liela. «Es ļoti izdegu darbā, un ēdiens bija vienīgais, kas man palīdzēja rast mieru sevī. Griezu savus sīpolus un domāju tikai par gatavošanu. Tas uz mirkli palīdzēja pārslēgties, taču neatrisināja manas problēmas. Kādā brīdī paņēmu slimības lapu un domāju – kā gan es varēju sevi tik ļoti izsmelt citu cilvēku un darba dēļ…» atminas viņa. Justine nolēma – tā vairs nevar turpināties. Tāpēc spēra drosmīgu soli – uzrakstīja atlūgumu darbā un pievērsās tikai savai sirdslietai – kulinārijai.

    Tā sākās viņas jaunais ceļš «TikTok» platformā. Justine gatavoja, filmēja, dalījās ar receptēm un pakāpeniski auga arī sekotāju skaits, parādījās arvien jauni sadarbības piedāvājumi.

    «Kad beidzās bezdarbnieces pabalsts, man vairs nebija jāmeklē cits darbs, jo spēju nopelnīt ar savu hobiju.

    Protams, tagad pelnu uz pusi mazāk nekā strādājot birojā, tomēr ir tā vērts – daru to, kas man patīk,» uzskata Justine.

    No pelmeņiem līdz Remzija šedevriem

    Aizraušanās ar ēdienu gatavošanu sākusies pirms daudziem gadiem, kad Justine dzīvoja studentu kopmītnēs. Pirmos soļus kulinārijā meitenei ierādījusi māsa. Pirms tam Justine pratusi vien uzvārīt pelmeņus un makaronus, taču nu maisam gals bijis vaļā, un viņa izmēģinājusi arvien jaunus ēdienus. Sākusi arī skatīties ārzemju kulināros šovus televīzijā, mācīties no labākajiem – šefpavāriem Gordona Remzija un Džeimija Olivera. «Gribēju atkārtot tos ēdienus, kādus gatavo viņi.

    Tāpēc varu atklāti teikt – līdz prestižās balvas saņemšanai piedzīvotas arī vairāk nekā 100 neveiksmju virtuvē,» smaidot atceras Martinsone.

    Viņas recepšu krātuvē ir gan vienkārši studentu ēdieni – burkānu un zirnīšu sautējums un tostermaizītes ar olu –, gan kas smalkāks – steika sendviči un ceptas garneles. Taču visi ir pagatavojami ātri un vienkārši. 

    Pamazām, eksperimentējot ar produktiem un garšvielām, kas bijušas pa rokai, viņa sākusi izgudrot pati savas receptes. Justines iecienītākais meistarstiķis ir tortiljas maizītes jeb vrapi, kuros pilda dārzeņus, sieru, piparus un gaļu. Savukārt nūdeles paver plašu lauku eksperimentiem – pievienojot jebkuras sev tīkamās sastāvdaļas, tās vienkārši var pārvērst par viegli pagatavojamu un garšīgu ēdienu.

    Justines dzimtā vieta ir Limbaži, bet jau kopš studiju laikiem viņa par mājām sauc arī Rīgu. «Man gan ļoti patīk būt Limbažos. Ir jauki, ka man ir mājas divās tik atšķirīgās pilētās. Svētkos vienmēr cenšos aizbraukt uz Limbažiem pie ģimenes,» stāsta Justine. Viņas mīļie priecājas par meitenes panākumiem, taču īsti nesaprotot, ar ko viņa nodarbojas. Piemēram, tētim bijis ļoti grūti izskaidrot, kas tad īsti tie ietekmeļi ir un ko viņa dara TikTok. «Mans tētis ir īsta lauku dvēsele,» pasmaida Martinsone. «Esmu viņam mēģinājusi stāstīt, ko es tajā internetā daru, bet neesmu droša, ka viņš saprata,» smejas Justine.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē