• Kāpēc miljonārei Zuzānei kapos nav pieminekļa?

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    11. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dina Zuzāne.
    Foto: No privātā arhīva
    Dina Zuzāne.
    Mārupes kapos, kur apglabāta mecenāte Dina Zuzāne, 1. jūlijā katoļiem bija kapusvētki. Ļaudis, kas bija atnākuši godināt piederīgos, pamanīja, ka Dinas ģimenes kapavietu jau kādu laiku neviens nav apciemojis.

    «Ja es nezinātu, ka te apglabāta miljonāre Dina Zuzāne, nodomātu, ka tie ir pamesti ģimenes kapi,» PDz norādīja kāda sieviete, kurai Mārupes kapos, netālu no Dinas Zuzānes kapavietas, apglabāti radi. Izskatoties, ka miljonāres kapavietu neviens jau labu laiku neesot apmeklējis.Viņa gan piebilda, ka 30. jūlijā kapusvētki paredzēti luterticīgajiem, kāda bijusi Zuzāne. «Varbūt tad kāds atnāks,» sprieda sieviete.

    Pavisam nesen šādi izskatījās Dinas Zuzānes kapavieta.
    Pavisam nesen šādi izskatījās Dinas Zuzānes kapavieta.

    Pēc šķiršanās no azartspēļu biznesmeņa Jāņa Zuzāna pēdējā Dinas mūža gadā par ļoti tuvu draugu viņai bija kļuvis uzņēmējs Guntis Gadzāns. Viņš ļoti pārdzīvoja Dinas pēkšņo aiziešanu. Mēnesi pēc miljonāres nāves viņš PDz teica, ka bieži apciemo Dinu kapos. Vēl viņš atklāja, ka Zuzānes tuvākie draugi ir izveidojuši čata grupiņu, kuru tā arī nosaukuši – Dinas draugi. Tajā dzimis plāns, ka reizi mēnesī sanākšot kopā, lai pieminētu Dinu.

    Tagad sarunā ar PDz Guntis teic: «Viņai bija daudz draugu. Ar dažiem joprojām ik pa laikam sazvanāmies, atminamies Dinu.» Jautāts, kad pats bijis kapos apciemot Zuzāni, Guntis apgalvo: «Pavisam nesen. Svētdien.»

    Jautāts, vai viņai Mārupes kapos ieplānota kāda piemiņas vieta vai piemineklis, uzņēmējs skaidro: «Dina jau pati bija izplānojusi, kāds tas būs. Viņa bija uztaisījusi dzimtas pieminekli saviem vecvecākiem, uz tā bija atstāta brīva vieta, kur iegravēt klāt viņas vārdu. Šobrīd šis milzu akmens ir aizvests pie meistariem un tiek veidots, bet atpakaļ vēl nav atvests. Viss ir procesā,» skaidro Guntis. «Šis akmens ir ļoti liels, smags un grandiozs. To nevar tik vienkārši atvest un aizvest, tāpēc ne viss notiek tik ātri, cik gribētos. Lai to uzstādītu, jāiebrauc smagajai tehnikai, ceļamkrānam, ko īsti neļauj kapu pārzinis. Tur tad speciāli jāpārbūvē ceļš. Vienu vārdu sakot, ir dažādi šķēršļi, kurus ceram iespējami drīz atrisināt.»

    Dina Zuzāne mūžībā aizgāja pērn septembrī, īsi pirms savas 67. dzimšanas dienas.

    Vairāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē