• Ģirts Līcis: Esmu bijis tuvu depresijai, bezcerībai un finansiālam kraham

    Slavenības
    Liena Britāne
    15. decembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Savulaik populārās TV spēles Gribi būt miljonārs vadītājs jau daudzus gadus dzīvo svešumā. Kādu rītu kāpņu telpā satikta kaimiņiene viņu sadusmojusi tā, ka viņš uztapinājis niknu vēstījumu saviem tautiešiem.

    Televīzijas skatītāji Ģirtu atceras kā spēles Gribi būt miljonārs vadītāju. Savulaik viņš šajā krēslā nomainīja Mārtiņu Ķibildu.

    Vēl kāds atceras viņa balsi, jo savulaik Ģirts ierunāja populārus jauniešu seriālus, piemēram, Beverlihilsa 90210. Lai gan jau vairāk nekā desmit gadus Ģirts ir pazudis no TV ekrāna, viņa karjera vēl aizvien ir saistīta ar televīziju. Patlaban viņš ir vecākais viceprezidents globālā mediju kompānijā ITV Studios, un viņa ikdiena rit starp Amsterdamu un Londonu. ITV Studios ir viena no lielākajiem satura ražotājiem un izplatītājiem pasaulē.

    Ģirta pārziņā ir kompānijas franšīžu izplatīšanas stratēģija un lokālo versiju kvalitātes pārraudzība visā pasaulē. Starp ITV Studios franšīzēm ir talantu šovs Balss, kurš tiek veidots vairāk nekā 80 valstīs. Ģirts joko – šā iemesla dēļ uz viņa telefona zvaniem var sanākt atbildēt dažādiem personāžiem – no Arianas Grandes, kura ir viena no šova žūrijas loceklēm ASV versijā, līdz Krievijas Pirmā kanāla vadītājam Konstantīnam Ernstam.

    ITV Studios ražo un pārstāv arī tādus realitātes šovus kā Mīlestības sala, Es esmu zvaigzne… izpestiet mani no šejienes! un slavenā šefpavāra Gordona Remzija Elles ķēķi (Hell’s Kitchen). Savukārt Latvijā pēc ITV Studios licences tiek veidoti TV šovi, kā Es mīlu tevi, Latvija, Gandrīz ideālas vakariņas un Latvijas lepnums.

    Kādu rītu, dodoties laukā no mājām Amsterdamā, viņš kāpņu telpā sastapa kaimiņieni – kundzi seniores gados.

    Ģirtu ieraugot, viņa ierāvusies telpas tālākajā stūrī un izdvesusi: «Jūs taču esat no Latvijas!» Ģirts jau sācis nojaust, par ko ir stāsts…

    «Viņas jautājumi man nelika ilgāk šaubīties. «Vai jūs esat vakcinēts? Divreiz?» viņa jautāja izbīļa pilnā balsī. Atbildēju apstiprinoši.

    Tikai pēc tam mūsu saruna turpinājās mierīgākos toņos. Izrādās – prese pilna ar ziņām par Covid-19 situāciju Latvijā un par tās iedzīvotāju nesolidaritāti. Nevaru teikt, ka mana kaimiņiene ir vidējais aritmētiskais pilsētiņas iedzīvotājs, tomēr tiešām skumji, ja šāds viedoklis veidojas par zemi, no kuras nāku,» pauž Ģirts un atzīst – arī viņa feisbuka lentē ir minētās kaimiņienes vistiešākais pretpols – kundze no Latvijas.

    «Tas, ko lasu viņas regulārajos postos par šo tēmu, ir… zeme, atveries! Kad kundzei tika dota iespēja uzrunāt plašāku Latvijas auditoriju vienā no medijiem, šī dāma centās atstāt iespaidu, ka nevakcinējas vienīgi personīgu iemeslu – senu, ar vakcīnām saistītu veselības problēmu – dēļ (kas varētu būt man pilnīgi saprotami!) un tikai, kaut arī bez rupjībām pret atšķirīgu viedokli neiztika.»

    Ģirts uzsver – negrib, ka par viņa dzimto zemi domā kā par tādu, kas nespēj tikt galā ar savām problēmām.

    «Negribētu, lai Latviju uzskata par valsti – mūžīgo diedelētāju –, kura joprojām vairāk raud par visām pagātnes pārestībām un kurā viensētnieki katrs, kā nu prot, nodzīvo savas dienas – bez vienotas nākotnes vīzijas par Latviju kā modernu Eiropas valsti. 30 gadus pēc valsts atjaunošanas Latvijai nepieciešama starptautiska palīdzība gan veselības sistēmas stiprināšanai, gan lai celtu žogus! Tikai aizdomājieties – mēs priecājamies, kad cita maza un ne tā bagātākā valsts kā dāvinājumu mums atsūta žoga sietu…

    Pirms Eiroparlamenta deputātu vēlēšanām vienīgais visur tiražētais visa iespējamā politiskā spektra kandidātu solījums ir – mēs panāksim vairāk Eiropas naudas Latvijai! Tiešām? Kur ir mūsu pašlepnums? (..) O.K., tagad varat sākt mani nomētāt ar akmeņiem! Tikai pirms sakiet – ko tad tu, tev jau viegli runāt… Arī es esmu bijis tuvu depresijai, bezcerībai un finansiālajam kraham un vainojis visus citus, tikai ne sevi. Tomēr esmu pratis saņemties, novilkt svītru, izvirzīt jaunus mērķus un tos sasniegt. Novēlu to visiem, kuri vēl šaubās par saviem spēkiem.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Sandra Odgaard
    Danija, kad bija atkal komendantstunda, tad teica, ka Latvija veiksmes stasts Vidusmera iedzivotajs vispar nezina atshkiribu starp Latviju un Lietuvu, ta ka. Un ari neko sliktu nesaka cilveki, ka zina, ka nevakcinejas. Danija ir loti demokratiska , ar pilnigu cilveka brivibu.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē