• FOTO: Džinsos tērptas slavenības svin filmas Padomju džinsi pirmizrādi

    Ballīte
    Marta Kalniņa
    27. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Filmas «Padomju džinsi» pirmizrādes ballīte
    Foto: Picture Agency (Kaspars Krafts)
    Filmas «Padomju džinsi» pirmizrādes ballīte
    Beidzot uz kino ekrāniem nonāks ilgi gaidītā daudzsēriju filma «Padomju džinsi». Pirmo divu sēriju pirmizrāde pirmdienas vakarā tika godam nosvinēta.

    No 1.marta Latvijas kinoteātros sāks rādīt daudzsēriju filmu «Padomju džinsi», bet pirmdienas vakarā VIP viesi jau varēja novērtēt pirmās divas sērijas. Ballītes dreskods bija vienkāršs – džinsi! Ieradās gan galveno lomu atveidotāji, gan viņu otrās pusītes un citi kino mīļi.

    Filma jau pirms pirmizrādes saņēmusi augstāko atzinību no profesionāļiem. «Lielā Kristapa» balvu kā labākie scenāristi saņēma Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, bet par gada labāko aktieri tika atzīts filmas galvenās lomas tēlotājs Kārlis Arnolds Avots. Seriāls iekļauts arī Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā «Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024», kas piedāvā ekskluzīvu priekšskatījumu seriāliem no visas pasaules.

    «Padomju džinsi» ir stāsts astoņās sērijās. Rokenrola fans un sīks noziedznieks Renārs, kuru spēlē Avots, tirgojas ar rietumu džinsiem, mēģina apmānīt sistēmu un nopelnīt naudu. Viņš satiek savu lielo mīlu Tīnu. Renārs uzsāk sadarbību ar psihiatriskās slimnīcas direktoru, kurš no tā gūst labu peļņu un pretī sola Renāram brīvību. Džinsi gūst popularitāti Latvijas jauniešu vidū, un Renārs kļūst par anonīmu pagrīdes leģendu. Valsts drošības komiteja pa visu valsti meklē šo slepeno šūšanas darbnīcu..

    Filmā piedalījusies somu aktrise Āmu Milonofa, kā arī vietējās zvaigznes Igors Šelegovskis, Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jānis Jarāns, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Baiba Broka un daudzi citi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē