• Dzejniece Māra Zālīte: Man pārmet, ka esmu prezidentu draudzene

    Slavenības
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māra Zālīte.
    Foto: F64
    Māra Zālīte.
    Dzejniece Māra Zālīte savulaik ir skaļi un kaismīgi iestājusies par eksprezidentu Egilu Levitu un aizstāvējusi bijušo premjeru Krišjāni Kariņu. Tas ne vienmēr raidījis pozitīvu sabiedrības reakciju. Taču Zālītei ir savs skaidrojums, kādēļ viņa to dara.

    «Kritizēt valdību katrs prot. Tās var nākt un iet, bet jādara viss, lai Latvijas valsts būtu. Es aizstāvu tos cilvēkus, par kuriem man ir cits viedoklis nekā vairumam, kad redzu politisko izstumšanu ar nomelnošanas metodi,» sarunā žurnālam Ieva saka Māra Zālīte.

    «Pirmo es aizstāvēju Levitu. Un joprojām uzskatu, ka viņš bija ļoti labs prezidents. Neizdabāja, sauca lietas īstajos vārdos. Izcils jurists ar starptautisku pieredzi, un tieši viņš izstrādāja Latvijas neatkarības atjaunošanas dokumentus. Netīkams Kremlim, tāpēc viņu noēda bez sāls,» uzskata dzejniece.

    Viņa neslēpj, ka Levitu pazīst personiski. «Es viņu pazīstu kopš jaunības, un viņš vienmēr bijis taisns un godīgs. Man dažkārt pārmet, ka esmu prezidentu draudzene, – bet ko jūs man ieteiktu darīt? Tā sagadījies, ka Levitu pazīstu kopš jaunības, Zatlers vēl gāja vidusskolā, kad mums bija kopīgas ballītes, ar Vairu esam pazīstamas no jauniem gadiem. Izlikties, ka es viņus nepazīstu?» neizpratnē ir Māra.

    «Man personīgi neviens amats un sociālā virsotne nav kritērijs, vai es šo cilvēku cienu vai necienu, vai vēlos ar viņu draudzēties vai ne. Mūsu mājā ir brīnišķīgs sētnieks, ar kuru mums ir daudz kopīga,» tā dzejniece.  

    Interviju ar Māru Zālīti lasi žurnālā Ieva un digitālajā žurnālā Santa+!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē