• Aktieris Melbārdis atklāj ģimenes drāmu. Leģendāra aktrise iekārojusi viņa vectētiņu!

    Slavenības
    Gita Vīksne
    8. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Velta Līne.
    Foto: F64
    Velta Līne.
    Nacionālā teātra zvaigznes, Latvijas vīrišķības simbola Gunāra Cilinska sievas Veltas Līnes 100. jubilejā viņas bijušais kolēģis aktieris Egils Melbārdis atklāja pārsteidzošu ģimenes drāmu – Līne bija uzlikusi aci viņa vectēvam!

    «Mans vectēvs un Velta Līne jaunībā bija ļoti tuvi. Pēc nostāstiem zinu, ka vectēvs viņu pavadījis uz iestājeksāmeniem aktieros,» stāsta Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis. Taču toreiz attiecības ar Egila vectēvu aktrisei pačibējušas. «Dzīves ceļi katru aizveda savā virzienā, vectēvs apprecējās ar manu vecmammu, kura visu mūžu bija viņam blakus – arī izsūtījumā. Taču pēdējos dzīves gados

    manu vecvecāku attiecībām asumu piebēra Velta, kura pēkšņi atkal parādījās,» atminas aktieris.

    Velta Līne 35 gadus bija laulībā ar tā laika vīrišķības simbolu aktieri Gunāru Cilinski, bet 1992. gadā Gunāra dzīve aprāvās. «Pēdējos mūža gados šai brīnišķīgajai māksliniecei dzīvē acīmredzot kaut kas pietrūka, un viņa mēģināja atjaunot kontaktu ar manu vectēvu. Tā bija milzu drāma, kas risinājās starp manu vecmammu un Veltu. Atceros, kā Velta pēkšņi ieradās kādās mūsu ģimenes vakariņās – tā tik bija izrāde,» atminas Melbārdis.

    «Vectēvs nomira ar vēzi, un Velta ieradās kapos no viņa teatrāli atvadīties. Tā, kā to darīja tikai Velta Līne, – ar lielu, baltu rožu pušķi un skaļiem vārdiem, maigi pabīdot malā manu vecmammu,» stāsta Egils.

    Viņš ar Veltu paguvis nospēlēt arī vienā Alfreda Jaunušana izrādē Sensācija. «Tiklīdz ienācu teātrī, Velta sāka mani ļoti konkrēti vaktēt. Interesējās par manu tēvu, ģimeni, sievu. Apvaicājās, vai man attiecībās viss esot kārtībā,» smaidot stāsta Melbārdis.  «Tik lielas personības, kā Velta, ir liels retums. Viņa bija kā savaldīta vētra, kas ik pa laikam izšāva kārtīgu zibeni un noducināja pērkonu. Tam sekoja klusums pirms nākamās vētras.»

    Vairāk aizraujošus un pārsteidzošus stāstus lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē