• Āboltiņa no Itālijas uz nedēļu atgriežas Rīgā: Bija jāiedrošina draugi, ka esmu vesela

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    15. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Romāns Kokšarovs
    Uz nedēļu mājās bija iegriezusies Latvijas vēstniece Itālijā, kurai šogad gana daudz rūpju par to, ko pēc vidējās izglītības iegūšanas darīs viņas dvīņi Anna un Artūrs. Turklāt ar bērnu skolas gaitām ne viss rit tik gludi, cik gribētos.

    Operācija ilga trīs stundas

    «Šis bija ļoti īss ieskrējiens Latvijā – tikai uz vienu nedēļu, kuras laikā apraudzīju arī meitu, kura traumas dēļ ir mainījusi savus nākotnes plānus,» PDz atzina Solvita Āboltiņa. Kopā ar vīru Jāni viņa pagājušajā nedēļā apmeklēja itāļu dziedātāja Al Bano Latvijai veltītās dziesmas Dzintarzeme prezentāciju.

    «Meita šovasar pabeidza Marymount International vidusskolu Romā un iestājās Londonas Metropolitēna universitātē. Diemžēl, atbraucot uz Latviju, viņa smagi salauza kāju. Bija triju stundu operācija, pēc kuras nepieciešama vismaz sešas nedēļas ilga rehabilitācija. Meita pieņēma lēmumu, ka šādā brīdī studijas Londonā ir neiespējamas,» teic Solvita.

    Viņa piebilst, ka, par laimi, Anna bija iesniegusi dokumentus arī Latvijas Universitātē. «Tieši šodien atnāca ziņa, ka viņa ir uzņemta – studēs antropoloģiju. Londonā viņa bija iecerējusi apgūt sporta psiholoģiju, taču nu vismaz gads tiks pavadīts Latvijā,» tā par meitu Annu zina teikt Solvita.

    Savukārt dēls Artūrs ir iestājies biznesa augstskolā Turība, kur mācīsies biznesa menedžmentu. «Paralēli viņš spēlēs arī basketbolu,» uzsver vēstniece.

    Jāatgriežas valstī, kur visi staigā maskās

    Viņa neslēpj – lai arī kā gājis, bet par bērniem tagad viņai sirds esot mierīga, ko gan viņa nevarot teikt pati par sevi. Pēc nedēļas dzimtenē, kurā joprojām ir zemākais Covid-19 saslimstības rādītājs Eiropas Savienībā, Solvitai nu jāatgriežas Itālijā, kuru pagājušajā piektdienā Latvija iekļāva Covid19 riska valstu sarakstā.

    «Kaut kādas bailes ir, bet tas ir mans darbs. Apzinos, ka pašai ir jāievēro visi nepieciešamie drošības pasākumi. Pagājušajā reizē, kad jūlijā biju Rīgā, aizgāju uztaisīt Covid19 testu. Man nebija nekādu pazīmju – darīju to, lai gan pati, gan citi justos droši,» atklāj Solvita.

    Viņa neslēpj, ka arī šajā viesošanās reizē Latvijā ir bijis jāiedrošina draugi, ka esot vesela un satikties ar viņu nav jābaidās.

    «Draugiem, ar kuriem bija paredzēta tikšanās, sūtīju īsziņu – brīdī, kad ierados dzimtenē no Itālijas, tās Covid19 dati bija labāki nekā Lietuvai. Diemžēl pēc Ferragosto svinībām 15. augustā saslimušo skaits Itālijā ir ļoti palielinājās. Turklāt, kā paši itāļi saka, saslimušo skaits palielinājās no ārzemēm ieceļojušo cilvēku dēļ. Tie šobrīd jau ir trīsdesmitgadnieki, kas ir asimptomātiski – viņiem nav nekādu slimību pazīmju,» stāsta Solvita.

    Stāstot par Itālijā notiekošo, vēstniece uzsver, ka tur it visur sejas maskas ir obligātas.

    «Ja bez maskas ieej, piemēram, veikalā, uzreiz klāt ir cilvēks, kurš aizrāda. Tas tiek darīts arī tad, ja, ieejot iepirkšanās centrā, izvēlies noslidināt sejas masku no deguna, lai it kā būtu vieglāk elpot. Obligāts noteikums – maskai ir jāaizsedz gan mute, gan deguns. Iepērkoties veikalos, visi lieto cimdus. Ļoti daudzās vietās tiek mērīta ķermeņa temperatūra, sākot no frizētavām un beidzot ar muzejiem, kuru apmeklējumam ir iepriekš jāpiesakās internetā,» stāsta Solvita.

    «Ja saslimušo skaits Itālijā pieaugs, 14 dienu obligātās karantīnas dēļ uz Latviju tik drīz atpakaļ neatbraukšu,» atzīst Solvita. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē