Visur iet kājām
Parfimēru Iļju Gerčikovu Privātā Dzīve sastapa uzņēmēja Kirova Lipmana grāmatas Dzīvesstāsts atvēršanas svētkos. «Ar Kirovu esam pazīstami jau daudzus gadus. Viņu ļoti cienu un allaž esmu priecīgs satikt. Iepazināmies Liepājā, kad tur strādāju cukurfabrikā,» stāsta viņš. Liepājas cukurfabrikā Iļja savulaik nonāca pēc Ļeņingradas augstskolas. Baltkrievijā dzimušais jaunais inženieris dažu gadu laikā izauga par cukurfabrikas direktoru.
Tieši Gerčikova vadībā liepājnieki pirmie PSRS sāka ražot šķīstošo kafiju.
Vēlāk par uzņēmīgā vadītāja mūža darbu kļuva parfimērijas un kosmētikas uzņēmums Dzintars, kuram viņš veltījis gandrīz 50 sava mūža gadus. Nu jau piecus gadus – kopš Dzintaram tika pasludināta maksātnespēja un uzņēmums pārtrauca ražošanu – Iļja Gerčikovs bauda pensionāra dzīvi. «Strādāt nekur nestrādāju, taču nav arī tā, ka sēžu mājās pie televizora, rokas klēpī salicis. Joprojām tiekos ar cilvēkiem, palīdzu ar padomu, ja man kāds to lūdz. Jāatzīst, ka ilgajos darba gados esmu daudz ko palaidis garām attiecībā uz ģimeni. Manis nav bijis klāt, jo vienmēr strādāju. Tagad man tas viss jāsaved kārtībā – dzīvoklis, citas sadzīviskas problēmas, sievas Veras veselība,» atklāj uzņēmējs.
Gerčikovs teic, ka viņam nav īpašu hobiju, – golfu viņš nespēlē un arī hokeju neskatās. «Mana lielākā aizraušanās ir ekonomiskā analīze. Esmu analītiķis, un mani tas ļoti interesē. Daudz lasu un esmu lietas kursā par notiekošo pasaulē.
Analizēju un izdaru secinājumus, un jāatzīst, ka manas prognozes allaž izrādījušās pareizas,» viņš priecājas.
Runājot par to, kā uztur sevi lieliskā fiziskā formā, Iļja saka: «Cenšos kustēties un, cik vien iespējams, visur doties kājām. Dienā nostaigāju aptuveni sešus kilometrus.»
Cenšas nekavēties pagātnes atmiņās
Ar jaunajiem kosmētikas zīmola Dzintars īpašniekiem Gerčikovs nekontaktējas. «Arī viņi nav izrādījuši šādu vēlmi. Man ļoti žēl, ka nekā no tā, ko šajos gados bijām sastrādājuši, viņi nav izmantojuši. Mums ir absolūti dažādas pieejas darbam. Es biju kvalitātes fanātiķis. Dzintara produkciju gatavojām no ļoti labām izejvielām, kuras ar komandu rūpīgi atlasījām. Augus kosmētikai pirkām zemēs, kur tie aug, tad ir pilnīgi cita bioloģiski aktīvo vielu vērtība. Mēs pedantiski veicām savu darbu, tāpēc arī kvalitāte bija stabila.
Nekad neesmu dzinies pēc naudas, man svarīgāks bijis rezultāts un prieks par savu darbu,» uzsver viņš.
«Protams, nevienu negribu kritizēt, bet teikšu jums tā: mēs varam izlasīt vienu un to pašu zupas recepti, taču, lai arī cik pedantiski un skrupulozi sekotu līdzi receptūrai, mums sanāks divas pilnīgi dažādas zupas. Tāpat restorāns, kurā strādājis izcils šefpavārs, bet nolēmis aiziet, var turpināt gatavot pēc viņa receptēm, taču ēdiens diemžēl vairs nav tas. Līdzīgi ir arī Dzintarā,» teic Gerčikovs.
Citus interesantus rakstus lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨










































































