Kuģīši MANA MAZĀ gaumē
- ar mizu vārīti kartupeļi
- kūpināta šķiņķa šķēlītes
- ķirštomātiņi
- siers
Kartupeļus gareniski pārgriež uz pusēm, griezto pusi pārber ar skaidiņās sarīvētu sieru, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep, līdz siers ir pakusis un kļūst zeltains. Uz koka iesmiņiem – kuģīšu mastiem – uzsprauž plānas šķiņķa šķēlītes jeb buras, izdur cauri tomātiņiem un uzsprauž uz kartupeļiem.
Tārpiņi MANA MAZĀ gaumē
- dažādu formu un krāsu pastilas
- sīkas konfektes, cukura pērlītes un dekori
Uz gara koka iesmiņa cieši citu pie citas saver pastilas, galā uzsprauž citas krāsas un formas galviņu, tās augšpusē ar īsiem, tieviem iesmiņiem uzsprauž mazas pastilas – radziņus. Pastilā iespiež vai ar šokolādi pielipina actiņas, degunu un citus dekorus.
Pavasara maizītes
- plānas rupjmaizes šķēles
- plānas šķiņķa šķēles
- plānas siera šķēles
- sviests vai svaigais siers
- mazi ķirštomātiņi
- gurķis
Rupjmaizes šķēles pārziež ar sviestu vai plānu kārtiņu svaigā siera. Virsū klāj šķiņķa, virs tām siera šķēles.
Ar metāla cepumu formiņām visām kārtām cauri izspiež figūriņas, piemēram, taureņus vai puķes. Nogriežot pusīti tomātiņa, veido puķei vidiņu vai ar gurķa gabaliņu – taureņa ķermenīti.