• «Ziemas naktis» Rīgas zoodārzā

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    No 22. decembra līdz 7. janvārim ik vakaru Rīgas zoodārzs būs atvērts līdz 21.00. Apmeklētāji aicināti doties ziemīgās pastaigās, apmeklēt iekštelpu ekpozīcijas un vērot, kā vakariņo dažādi dzīvnieki. Tumsā aplokos iemirdzēsies gaismas dzīvnieki un netālu no ziemeļbriežiem kursies ugunskurs, pie kura sasildīties vai sarīkot ziemīgu pikniku, cepot līdzpaņemtās desiņas.

    Svētku laikā Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs rotāsies Ziemassvētku noskaņās. Izgaismotajās takās un aplokos apmeklētājus pārsteigs gaismas dzīvnieki, kas būs izgājuši paspēlēties ar tumsu un sniegu dažādos zoodārza nostūros. Ikvienam, kam naksnīgās pastaigas laikā būs paspējis nosalt deguns, būs iespēja ieiet sasildīties iekštelpu ekspozīcijās Flamingu mājā, Lauku sētā, Nīlzirgu mājā, Terārijā, Akvārijā, Žirafu mājā un Tropu mājā, kur vienmēr valda mūžīgā vasara. 

    Ziemas naktīs apmeklētājiem būs iespēja vērot, kā mielojas dažādi zoodārza iemītnieki. Ap 16.15 granulēto barību ar savu izcili garo mēli filigrāni no trauka centīsies “samakšķerēt” žirafes Vakilija un Čaks. Tropu mājā mītošās lapgriežskudras vakarpusē tiks pacienātas ar vakariņām – aveņu lakstiem vai diedzētiem ozolu dzinumiem, kuru nokopšanai kukaiņi veltīs vairākas stundas. Savukārt daudz veiklāk mielošanās varētu notikt pie alpakām, kuras plkst. 18.15 vakariņās saņems burkānu porciju. Plkst. 18.30 gardu ozolzīļu porciju varēs kraukšķināt pekaru saime, bet 18.45 spēcinošu un īpaši sagatavotu ķērpju maltīti baudīs ziemeļbriežu ģimene.

    Ziemas naktīs iespējams pieteikties ekskursijai Rīga ZOO slavenībām pa pēdām ārpus ierastā laika. Tajā zinošs gids iepazīstinās ar slavenākajiem zoodārza dzīvniekiem šobrīd un pagātnē, kā arī ļaus ielūkoties vietās, kuras pārējiem apmeklētājiem nav pieejamas. Ekskursija ir piemērota gan ģimeņu grupām, gan pieaugušajiem, piemēram, darba kolektīviem. Ekskursijai ir jāpiesakās iepriekš.

    Ziemas naktis ilgs līdz 7. janvārim un Rīgas zoodārza kase šajā laikā būs atvērta līdz plkst. 20.00, iekštelpu ekspozīcijas līdz 20.30, bet klejot pa izgaismotajām takām un baudīt Ziemassvētku gaisotni varēs līdz pat plkst. 21.00. Jāatzīmē, ka Ziemas naktis nenotiks 24. un 31. decembrī, kad kase strādās līdz plkst. 14.00, zoodārzs līdz 15.00. Savukārt gan 25. un 26. decembrī, gan 1. janvārī Rīgas zooloģiskais dārzs atkal gaidīs ciemos uz Ziemas naktīm. Vakara stundās ieejas biļete ikvienam apmeklētājam maksās tikai 5 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē