Santa.lv
  • 07.06.2023
  • Topinambūrs – smalkiem restorāniem un slinkiem dārzniekiem

    Gunta Šenberga
    Foto: Shutterstock
    2/6Kas topinambūros labs?

    Kas topinambūros labs?

    • Bumbuļi satur ap 2% olbaltumvielu, tajos nav tauku un ir ļoti maz cietes.
    • Tajos uzkrājas līdz 18% polisaharīda inulīna (atbilst cietei kartupeļos), kas uzglabāšanas laikā pārvēršas fruktozē, tāpēc tiem ir salda garša.
    • Atšķirībā no kartupeļu cietes inulīns neizraisa glikēmisko šoku, tieši tāpēc topinambūri ir īpaši ieteicami diabēta pacientiem.
    • Jāņem vērā, ka siltākos audzēšanas reģionos topinambūri uzkrāj vairāk inulīna nekā vēsā klimatā.

    Nākamā lapa

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk