Konsultē Monta Priede, Rimi Mājdzīvniekiem suņu dzīves eksperte, kinoloģe.
Atceries! Pareiza gaļas apstrāde un uzglabāšana ir vienlīdz nozīmīga gan cilvēku, gan mājdzīvnieku veselībai un labklājībai.
Uzturā lietojamās gaļas atkārtota sasaldēšana un atlaidināšana nav ieteicama ne cilvēkiem, ne dzīvniekiem, un tam ir būtiski iemesli. Kad gaļa tiek atlaidināta, tā pakļaujas temperatūras izmaiņām, kas veicina mikroorganismu attīstību. Īpaši riskanti tas ir tādēļ, ka mikroorganismi, kas sāk vairoties siltā temperatūrā, ne vienmēr tiek pilnībā iznīcināti, atkārtoti sasaldējot produktu. Atkārtota gaļas sasaldēšana ietekmē arī gaļas kvalitāti un uzturvērtību. Daudzas uzturvielas ir jutīgas pret ārējās vides ietekmi, piemēram, taukskābes un daudzi vitamīni ir pakļauti oksidācijas procesiem. Turklāt paaugstināta temperatūra var būtiski samazināt šo vielu uzturvērtību.
Vienīgais drošais un efektīvākais veids, kā samazināt iespējamo mikroorganismu daudzumu gaļā, ir tās rūpīga termiskā apstrāde augstā temperatūrā. Tāpat svarīgi ir ievērot higiēnas un pārtikas uzglabāšanas prasības.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨













































































