• Kā novērst smaku veļasmašīnā?

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    14. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Patryk Kosmider / Shutterstock
    Var gadīties, ka veļasmašīna ož tā, ka pat veļa pēc mazgāšanas tajā sāk smakot. Kāpēc tā notiek un ko darīt, lai tā no tā izvairītos?

    Parasti smaka rodas no tā, ka ilgtermiņā uz veļasmašīnas tvertnes sieniņām, kā arī durtiņu gumijām un it sevišķi zem tām, kur tvertnes metāla malas veido spraugu ar noteci, izveidojas netīrumu un mazgājamo līdzekļu kārta. Tas veido labvēlīgu vidi dažādām baktērijām. Ja veļasmašīnas durtiņas tur ciet, mitros un siltos apstākļos baktērijas vairojas īpaši cītīgi. Starp citu, arī mazgājamie līdzekļi ar pievienotām smaržvielām, kā arī veļas mīkstinātāji dažreiz rada smaku veļasmašīnas tvertnē, arī pati veļa pēc tam mēdz smakot.

    Kā novērst smaku veļasmašīnā?

    • Profilaktiskos nolūkos pēc katras mazgāšanas reizes, kad iekārta vēl ir mitra un netīrumi atmiekšķējušies, ar sausu, tīru mikrošķiedras lupatiņu izslauka tvertnes iekšpusi.
    • Tāpat noslauka arī gumijas, durtiņas un sevišķi spraugu uz noteci pa visu perimetru.
    • Ieteicams lietot arī ūdens atkaļķošanas tabletes, kas nopērkamas jebkurā sadzīves ķīmijas veikalā. Tās mīkstina ūdeni, līdz ar to mazāk veidojas dažādi aplikumi.
    • Pēc veļas mazgāšanas pirms durtiņu aizvēršanas ieteicams izžāvēt tvertni, lai neveidotos labvēlīga vide baktērijām. Parasti ar šādu regulāru apkopi pietiek.

    Ko darīt, ja smaka jau izveidojusies?

    • Sajauc līdzīgās daļās sodu ar ūdeni un pievieno konteinera nodalījumā, kur parasti liek mazgājamo līdzekli. Tāpat skalojamā nodalījumā var ieliet etiķi un palaist iekārtu tukšgaitā visaugstākās temperatūras režīmā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē