• Kā atcerēties, kā kuru apģērbu mazgāt, lai to nesabojātu?

    Veļa
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    24. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ded pixto / Shutterstock
    Lasītāja jautā: «Bieži vien nesaprotu, kā būtu pareizāk rīkoties ar apģērba birkām. Nopērc jaunu kleitu, tai sānā iešūta zīmīte ar informāciju par auduma sastāvu un tā kopšanas īpatnībām. Dažreiz tā ir diezgan liela un, apģērbu valkājot, traucē, bet, ja nogriezīšu, kā zināšu, kādā temperatūrā tas jāmazgā un kā jākopj?»

    Apģērbā iešūtās norādes par tā ražotāju un kopšanu dažkārt patiešām traucē, tomēr tās nevajag steigties nogriezt un izmest. Ja birka apģērbam un valkātājam netraucē – labāk lai paliek.

    • Ja norādi gribi nogriezt, jo tā grauž vai traucē, dari to uzmanīgi, jo gadās, ka ar šķērēm asi nogrieztā maliņa grauž vēl vairāk, tādēļ tā jānogriež līdz pašai, pašai apģērba šuvei – tā, lai asā maliņa it kā paslēpjas zem auduma vīles.
    • Dažkārt rodas jautājums, ko darīt ar ražotāja zīmi, kas atrodas labi redzamā vietā – pie šalles, lakata, cepures? Ja uz norādes lasāms zīmols, ar kuru lepojies, atstāj, bet, ja tas ir neko neizsakošs nosaukums, nogriez. Ja ražotājs ir paredzējis, ka viņa nosaukumam jābūt redzamam un zīmīte jāatstāj, tad tā parasti ir kā īpaši noformēta – piemēram, ar krāsainiem diegiem, kādu dekoru vai tamlīdzīgi.
    • Visas izgrieztās norādes vēlams glabāt kādā konkrētā vietā un uz katras atzīmēt, no kura apģērba tā paņemta, vai arī pievienot tai lapiņu ar norādi. Izņemot tās, par kurām esi pārliecināts, ka labi zini un zināsi, kā konkrētais apģērbs kopjams.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē