• Kas ir krāsaino pudelīšu terapija «Aura-Soma»?

    Ezoterika
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Africa Studio/Shutterstock.com
    Aura-Soma ir viens no ezoterikas modes vārdiem. Vēl to dēvē par krāsaino pudelīšu terapiju. Aura-Soma uzskata, ka mēs esam krāsas, ko izvēlamies, un tās visai precīzi atspoguļo mūsu patiesās vajadzības.

    Aura-Soma ir dziednieciska, terapeitiska un meditatīva metode, kurā apvienojusies krāsu terapija un ezoterika. Aura tulkojumā no latīņu valodas nozīmē gaisma, savukārt soma no grieķu valodas – ķermenis, bet no sanskrita – dzīvās enerģijas.

    To dēvē arī par prieka terapiju, jo neatkarīgi no tā, tic vai netic šai metodei, daudzveidīgā krāsu pasaule vairo pozitīvas emocijas.

    Arī pati terapija ir emocionāli izbaudāms un neuzspiests atbilžu meklējumu un garīgās izaugsmes ceļš, jo tās laikā cilvēks strādā ar paša izvēlētām un sev tīkamām krāsām.

    Kas ir metodes galvenais instruments?

    To sauc par Aura-Soma orākulu, un tas sastāv no 109 krāsainām pudelītēm – ekvilibriumiem, kuru skaits arvien pieaug. Katrai pudelītei ir savs numurs, nosaukums un arī skaidrojums par to, kā tajā ietvertā krāsu kombinācija ietekmē cilvēka fizisko, emocionālo, prāta un dvēseles līmeni.

    Apakšējā slāņa krāsa skaidro zemapziņas procesus, augšējā – apziņu.

    Dažas pudelītes ir vienkrāsainas – tās sauc par meistara pudelītēm un uzskatāmas par īpaši spēcīgām, jo tajās koncentrēta tikai vienas krāsas enerģija.

    Kā notiek diagnostika?

    Jāizvēlas tās četras krāsu pudelītes, kuru krāsu salikums uzrunā. Pirmā izvēle atklāj cilvēka būtību, viņa dzīves misiju, mērķus un galvenos uzdevumus. Otrā norāda uz lielākajām grūtībām vai uzdevumu, kas tobrīd jārisina, lai nokļūtu līdz savam neizmantotajam talantam.

    Trešā stāsta par to, kādā veidā to risinām un kāds ir progress.

    Ceturtā skatās nākotnē un runā par personības attīstības perspektīvām. Krāsu izvēle atspoguļo mūsu īstenās vajadzības. Šai izvēlē nav nejaušību, arī krāsas, kas mums nepatīk stāsta par iespējamo attīstības virzienu, tikai te sastopamies ar to, ko vēl ir grūti sevī pieņemt.

    Kas ir pudelītes sastāvā?

    Katra pudelīte sastāv no divu veidu šķidrumiem – ūdens tinktūras apakšējā slānī un ēteriskās eļļas augšējā.

    Ekvilibriuma pudelīte satur arī dažādu minerālu un ēterisko eļļu enerģijas, kas terapijas laikā iedarbojas uz cilvēku.

    Šķidrumu radīšanā kopumā izmantoti 49 dažādi augi, kas piešķir gan cilvēka acij uztveramās krāsas, gan katrs savu enerģiju. Piemēram, zaļās krāsas sastāvā noteikti ir skuju ekstrakts, bet rozā – rozes u. tml.

    Kā iedarbojas Aura-Soma?

    Aura-Soma klāstā ir dažādi dziednieciski preparāti, plašāk izmantotie ir ekvilibriumi, pomanderi un kvintesences.

    Ekvilibriumu iedarbība ir spēcīga un ilglaicīga, un tos lieto tad, ja dzīvē meklē fundamentālas pārmaiņas. Ar ekvilibriumu var smaržoties kā ar smaržām (vispirms to sakratot, lai sajaucas abas krāsas), to var lietot uz noteiktiem ķermeņa enerģētiskajiem punktiem (čakru punktiem), to var vienkārši turēt redzamā vietā un krāsu enerģiju uzņemt ar redzi.

    Pomanderus lieto, lai iedarbotos uz elektromagnētisko lauku un ēterisko ķermeni, kas aptver mūsu fizisko ķermeni apmēram 3–5 centimetrus ārpus tā.

    Tas aizsargā pret sliktām vibrācijām, enerģētiski atjauno. Pomanderu lieto, uzpilinot trīs pilienus uz kreisās plaukstas.

    Savukārt kvintesence iedarbojas uz cilvēka astrālo ķermeni. Tas ir vairākus decimetrus aiz fiziskā ķermeņa robežām un atbild par cilvēka garīgo pasauli. Pieejamas 15 kvintesences, tās lieto, trīs pilienus uzpilinot uz kreisās rokas apakšdelma pulsa punkta.

    Krāsu var izdzert, apēst un uzvilkt

    Mūsu garderobē, mājoklī, darba vietā dominē noteikta krāsu gamma, kas parasti liecina par neapzinātu vēlmi uzņemt šīs krāsas enerģiju. To var labi pārbaudīt, ielūkojoties savā drēbju skapī, – visticamāk, tur redzamas vien dažas krāsas, kas mainās noteiktos dzīves posmos. Ja ilgstoši saskaramies ar vienu un to pašu krāsu, piemēram, apģērbā vai vides iekārtojumā, varam nonākt krāsas pārsātinājumā. Kā jebkura pārmērība, tas var mūs ietekmēt negatīvi.

    Piemēram, sarkanā krāsā izkrāsotas biroja telpas, kurās jāuzturas no rīta līdz vakaram, var rosināt daudz strīdu un konfliktu, jo tā ir ļoti aktīva krāsa, kas var provocēt negatīvo emociju izlādi.

    Tāpēc labāk savā ikdienā ieviest pēc iespējas vairāk krāsu un intuitīvi sekot līdzi tam, kuras noteiktos brīžos piesaista vairāk. Tās arī izvēlēties. Ja šķiet, ka kāda dzīves joma klibo, kaut kur neveicas, jāpavēro, kura krāsa atbild par šo jomu, un tad tā, iespējams, jāsamazina vai, tieši otrādi, tās daudzums jāpalielina.

    Lai uzpildītu sevi ar kādu konkrētu krāsu, nevajag uzreiz pirkt kādu Aura-Soma pudelīti. Mazākās devās krāsas ikdienā var uzņemt visdažādākajos veidos – ar konkrētās krāsas produktiem, apģērbu, kas pieskaras miesai, un uz krāsu vienkārši skatoties.

    Aura-Soma krāsu simbolika un iedarbība

    • Sarkana. Drosme, mērķtiecība, rīcība, enerģija, nauda, drošība, auglība, seksualitāte. Sasilda, tonizē, palīdz izreaģēt emocijas. Ja sarkanā par daudz – naids, dusmas, agresija, negatīvas varas izpausmes, neapdomīgums, paaugstināts asinsspiediens. Atrodama sarkanajos produktos, arī cukurā, kafijā, šokolādē.
    • Zila. Relaksācija, miers, taisnīgums. Uzlabo komunikāciju, oratora spējas. Atvēsina, palīdz pret apdegumiem, čūlām, kodumiem, drudzi, kakla sāpēm, paaugstinātu asinsspiedienu, asiņošanu, uzbudinājumu, vēnu slimībām, astmu, vējbakām. Mazina apetīti. Ja tās par daudz, runas var sākt ņemt virsroku pār darbiem.
    • Dzeltena. Intelekts, loģika, skaitļi, atmiņa, personīgā griba. Ja par daudz dzeltenā, prāts ņem virsroku pār jūtām. Ja par maz, var nomākt šaubas, neizlēmība, stress, kas atspoguļojas nervu sistēmā, gremošanas traucējumos un ādas problēmās. Galvenais tās avots – saule. Visi dzeltenie produkti, arī olas, zivis.
    • Zaļa. Sirds lēmumu pieņemšana, pareizā virziena izvēle, saskaņa ar dabu, iekšēja brīvība, piedošana, spēja dot un saņemt. Nomierina sirdsdarbību. Ja zaļā ir par maz – skaudība, skopums, greizsirdība, nespēja orientēties laikā un telpā. Var uzņemt ar zāļu tējām un zaļajiem produktiem. Daudz jāstaigā svaigā gaisā, dabā, mežā.
    • Violeta. Viena no visvairāk nomierinošajām krāsām. Sapņi, filozofija, garīgums, transformācija, dzīves jēgas meklējumi, meditācija. Negatīvās enerģijas pārvērš pozitīvajās. Palīdz samierināties ar zaudējumiem, saprast dzīves mācības. Ja tās par daudz, var rasties vēlme aizplūst no realitātes, ja par maz, var nomākt izjūta, ka dzīvei trūkst garīga piepildījuma. Alkohola krāsa.
    • Zelts. Garīgā un materiālā bagātība. Dzīves pieredze, briedums, pārliecība par sevi, harisma. Ja sāk patikt zelts, tātad sāc atzīt savu autoritāti, nebaidies no sava spēka. Uzlabo imūnsistēmu, vielmaiņu, mazina alerģijas. Kliņģerīšu tēja.
    • Balts. Viss krāsu spektrs. Attīrīšanās visos līmeņos, jaunā sākums, skaidrība, piedošana, briedums. Pastiprina visas emocijas, attīra auru un vidi. Izvada toksīnus, novērš alerģijas, infekcijas, stiprina zobus un kaulus. Vislabāk uzņemt, dzerot daudz ūdens.
    • Melns. Viss krāsu spektrs. Aizsargkrāsa, sargāšana, sevis meklējumi. Paspilgtina citu krāsu nozīmi. Ja par daudz – depresija, noslēgšanās, vientulība, nepieejamības izjūta.
    • Pelēks. Neitrālākā no krāsām. Ne slikta, ne laba. Nav pārliecības ne par ko, bet ir drošības, uzticamības izjūta. Nomierina, laba krāsa atpūtai.
    • Brūns. Iezemē un piezemē. Atmodina veselo saprātu un vērīgumu. Vairo pašdisciplīnu un palīdz virzīties uz mērķi, netērēt sevi sīkumos, koncentrēties.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē