• Pirmizrādi piedzīvos režisores Lindas Oltes spēlfilma «Māsas»

    Kino un TV
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no filmas tīzera
    Rīgas Starptautiskajā kino festivālā kinoteātrī «Splendid Palace» šodien plkst.19 nacionālo pirmizrādi piedzīvos režisores Lindas Oltes debijas spēlfilma «Māsas», un pēc tam kinolente nonāks kinoteātros visā Latvijā, aģentūru LETA informēja filmas publicitātes kampaņas vadītāja Elīna Ābelīte.

    Filma «Māsas» ir sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām paveras iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Deviņgadīgā Diāna ir laimīga, ka viņai beidzot būs īsta ģimene, bet trīspadsmitgadīgā Anastasija nolemj darīt visu, lai atrastu savu bioloģisko māti.

    Par starptautiskās izplatīšanas tiesībām filmas «Māsas» producenti jau pavasarī noslēguši līgumu ar vienu no vadošajām Eiropas aģentūrām «True Colours».

    Līdz šim Olte strādājusi Latvijas Televīzijā pie dažādu dokumentālu filmu un raidījumu veidošanas, režisējusi seriālu «Projekts: Šķiršanās», saņēmusi «Lielā Kristapa» balvu kā labākā montāžas režisore par darbu pie Ievas Ozoliņas dokumentālās filmas «Mans tēvs baņķieris».

    Galveno lomu filmā «Māsas» atveido Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolniece Emma Skirmante. Pārējās lomas filmā atveido Gerda Aljēna, Katrīna Krēsliņa, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Viktorija Meijersa-Greja, Nīls Makgerrijs, Igors Šelegovskis, Indra Briķe un citi.

    Filmas režisore un scenārija autore ir Olte, operators inscenētājs – Aleksandrs Grebņevs, komponists – Federiko Kampanja, māksliniece – Laura Dišlere, montāžas režisori – Olte un Andris Grants, skaņu režisors – Aleksandrs Vaicahovskis, kostīmu māksliniece – Zīglinde Mihaēlere, grima māksliniece – Aija Beata Rjabovska.

    LETA jau rakstīja, ka filmas «Māsas» uzņemšana notika Rīgā un tās apkārtnē, īpaši Sarkandaugavā, taču filmēts tika arī Dienvidtirolē, Itālijā.

    Šī Latvijas un Itālijas kopražojuma spēlfilma ieguvusi arī Eiropas fonda «Eurimages» atbalstu starptautiskiem kopražojumiem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē