• Iedvesmojoši FOTO: Bojarkina 3000 metru augstumā izaicina savas lielākās bailes

    Interesanti
    Zane Piļka- Karaļeviča
    21. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elīna Bojarkina pārvar bailes.
    Foto: no privātā arhīva
    Elīna Bojarkina pārvar bailes.
    «Šovasar daru to, ko nekad iepriekš neesmu darījusi. Sapratu, ka vēlos beidzot pārkāpt pāri savām bailēm. Un vislabākais veids, manuprāt, ir vienkārši mesties tajās iekšā,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzinusi aktrise Elīna Bojarkina.

    «Ik pa laikam biju iedomājusies, ka gribu izlēkt ar izpletni, taču man ir bail no augstuma, tāpēc nevarēju šim solim saņemties. Interesanti, ka agrā jaunībā man no augstuma nemaz nebija bail, taču ar gadiem šādas bailes pēkšņi parādījās. Laikam tāpēc, ka negribas nomirt, gribas savu dzīvību sargāt,» tā Elīna.

    Nejauša tikšanās ar pieredzējušu izpletņlēcēju paātrināja Elīnas sapņa piepildīšanos. «Daugavpilī mums bija filmēšanās jaunajam Go3 seriālam «Tējas laiks». Filmējām lidlaukā, un tur iepazinos ar vīrieti, kurš darbojas Daugavpils Izpletņlēcēju sporta klubā. Viņš man rādīja lēcienu video, un tas mani iedrošināja. Viņš teica: «Ja ļoti gribas, vienkārši brauc šurp un lec.» Man divreiz nebija jāsaka. Paziņoju: «Atbraukšu arī!»» atceras Elīna. Jau pēc nedēļas viņa bijusi klāt.

    «Mans instruktors ir lēcis jau vairāk nekā 4000 reižu, tāpēc ļoti viņam uzticējos.  Pirms lēciena papētīju arī ASV statistiku, ka no 3,5 miljoniem lēcienu tikai 10 gadījumi ir letāli. Tas ir ļoti mazs procents. Ar automašīnu nosisties ir daudz lielāka iespēja,» sapratusi aktrise, tāpēc par savu lēmumu nešaubījusies.

    «Pirms lēciena instruktors 10 minūtēs izstāstīja, kā tas notiks un kas man ir jādara. Jo tu jau pats nemaz nelec, tavā vietā to dara cits, bet tu esi piekabināts priekšā – kā tāds maiss,» atceras viņa. «Jau esot lidmašīnā, vairāku tūkstošu metru augstumā, manī pārsteidzošā kārtā bija liels miers. Nekādu baiļu. Laikam biju nedēļas laikā jau paspējusi izstresot, jo nevarēju vien sagaidīt, kad beidzot būs tas izlēkšanas moments,» stāsta aktrise.

    «Kad sākās brīvais kritiens, kas ilga 36 sekundes, pirmais, kas man iešāvās prātā bija: cik tas ir skaisti!

    Pārņēma totāla laimes un ekstāzes izjūta. Savā 27 gadus garajā mūžā nekad neesmu jutusi neko tādu. Tas bija kaut kas pārpasaulīgs, ko ar vārdiem pat grūti aprakstīt. Iespējams, tā bija kaut kāda nāves apziņa… Nespēju savā prātā aptvert, ka vienkārši krītu. Es redzēju mākoņus, zemi, kas nenormālā ātrumā tuvojās. Adrenalīns bija nenormāls. Taču jutos tik laimīga kā nekad savā dzīvē. Es tiešām piedzīvoju katarsi,» apgalvo Elīna.

    «Pēc lēciena sapratu, cik skaisti ir pārkāpt pāri bailēm un cik ļoti tās mūs ierobežo,» saka viņa. Elīnai esot arī klaustrofobija un bailes no dziļuma un ūdens, un arī tām viņa plāno ieskatīties acīs. «Gribu iziet niršanas kursus. Neesmu liela ūdens fane, taču šogad esmu sākusi peldēt jūrā, vairāk ļauties šai stihijai. Pateicoties prasmei nirt, var ieraudzīt fenomenāli skaisto zemūdens pasauli. Un es noteikti pārkāpšu pāri arī šīm bailēm,» nolēmusi aktrise.

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Egons Dombrovskis pēkšņi apprecējies. Kas ir viņa jaunā sieva?
    • Premjera Kariņa dēls plosās festivālā Positivus
    • Elīna Bojarkina pārvar dzīves lielākās bailes
    • Aktieri izstāsta pārsteidzošas lietas par teātra direktoru
    • Māja, kuru draud atņemt miljonārs Fiļs. Zāmueļi atklāj skarbo patiesību 
    • Jānis Domburs ierauts starptautiskā afērā
    • Ramona Petraviča smagi pārdzīvo mīluļa nāvi
    Privātā Dzīve nr29/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē