• Ārkārtas situācijās sabiedriskie mediji plāno padalīties ar studijām

    Latvijas Radio
    Estere Jansone
    9. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Paula Čurkste
    Atsaucoties uz 5. janvāra notikumiem Latvijas Radio ēkā un pēkšņi pārtrauktajiem raidījumiem, Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio nākuši klajā ar ideju, kā rīkoties ārkārtas situācijā.

    Lai nodrošinātu sabiedrisko mediju apraides nepārtrauktību ārkārtas situācijās, Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio apsver iespēju izmantot viens otra studijas, ziņo LTV pārstāve Anita Jansone.

    Viņa skaidroja, ka LTV ir savs darbības nepārtrauktības plāns, kurā ir ietverts algoritms, kā rīkoties izņēmuma vai ārkārtas stāvokļa gadījumā, tostarp arī darbinieku evakuācijas gadījumā. Vienlaikus, apzinoties tehnoloģisko iekārtu bojājumu riskus vai situācijas, kad nav iespējams turpināt darbu kompleksā Zaķusalas krastmalā 33, LTV saskata iespējas, kā darbu pilnveidot.

    Jansone norādīja, ka

    LTV darbinieki jau ir viesojušies pie kolēģiem un noskaidrojuši Latvijas Radio tehnoloģiskās veiktspējas piemērotību LTV ētera prasībām.

    Medijs secinājis, ka «risinājums ir atrasts un iespējams». Analogu Latvijas Radio vajadzību skaidrošana tiek plānota tuvākajās nedēļās, kad vizītē pie LTV dosies Latvijas Radio darbinieki.

    Vienlaicīgi LTV ir ieplānotas arī citu trešo pušu objektu apsekošana, lai skaidrotu to piemērotību LTV ētera vajadzību nodrošināšanai.

    Papildus tam notiek arī LTV vadības un darbinieku apmācības, piemēram, pirmās palīdzības sniegšanā un civilajā aizsardzībā. Pēdējās mācības, kurās notika arī darbinieku evakuācija no LTV ēkas Zaķusalā, notika 3.janvārī.

    Jau ziņots, ka Latvijas Radio ēkā sadūmojuma dēļ 5.janvārī notika darbinieku evakuācija, un pāris stundas tika pārtraukti ētera raidījumi. Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir uzdevusi Latvijas Radio vadībai sniegt redzējumu, kā turpmāk novērst tādas situācijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē