• 5 krāšņi notikumi, kurus piedzīvot Trešajā adventē

    Svētki
    Elza Krūmiņa
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ziemassvētku noskaņa Kuldīgā
    Foto: Publicitātes foto
    Ziemassvētku noskaņa Kuldīgā
    Kaut svētki jau klauvē aiz durvīm, vēl ir laiks nedaudz iepauzēt spraigo Ziemassvētku gaidīšanas laiku un ļauties nesteidzīgam kultūras baudījumam. Lūk, idejas, kā aizvadīt Trešās adventes nedēļas nogali.
    Rundāles pils maģija ziemā.
    Rundāles pils maģija ziemā.

    Apmeklē karalisku koncertu pilī

    Kur: Rundāles pilī

    Kad: 15. decembrī plkst. 19

    Baudi klasisko mūziku patiesi skaistā vidē. Jau šo piektdien Rundāles pils Baltā zāle atdzīvosies krāšņā klasicisma programmā ar Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna un Franča Šūberta skaņdarbiem. Tos atskaņos Liepājas Simfoniskais orķestris lietuviešu diriģenta Modesta Barkauska vadībā kopā ar soprānu Guntu Gelgoti.

     

    Kuldīga.
    Kuldīga.

    Piedzīvo  Ziemassvētku burvību Kuldīgā

    Kur: Kuldīgas vecpilsētā

    Kad: 15. un 16. decembrī

     

    Šogad UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautā, šarmantā Latvijas pilsēta Kuldīga pārvēršas par par mirdzošu un omulīgu ziemas brīnumzemi. Šo piektdien un sestdien  Kuldīgas vecpilsētas centrālajās ielās, veikaliņos,  kultūrvietās, kafejnīcās, radošās telpās notiks pasākums «Ziemassvētki dun’Kuldīgā 2023». Pasākuma ietvaros būs iespējams baudīt sezonālo gardumu degustācijas, sildīties ar ziemas karstajiem dzērieniem un iegādāties gardas dāvanas. Svētkus ievadīs  gaismas un mūzikas pārsteigumi gan baznīcās, gan namu pagalmos, veikaliņos, salonos, gan Kuldīgas Adatu toņa jumta platformā un citviet. Pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti aplūkot Ventas rumbu, kas tiks izgaismota gaismu spēlē «Četri gadalaiki».

     

    Rīgas Jūgendstila centrs
    Rīgas Jūgendstila centrs

    Baudi jūgendstila noskaņas un apskati četras dažādas egles

    Kur: Rīgas Jūgendstila centrā

    Kad: 16. decembrī. Koncerti būs plkst. 11, 13, 15 un 17

    Teju visas sestdienas garumā būs iespēja muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» baudīt Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas flautas klases audzēkņu, viņu pedagoģes Ilonas Meijas un koncertmeistares Sintijas Šteinkopfas muzikālo priekšnesumu. Klausītājus priecēs klasiskās Ziemassvētku melodijas, K. Debisī un J.S. Baha skaņdarbi, kā arī komponista Riharda Vāgnera Romance WWV94. Mūzikas salona apmeklētāji aicināti apskatīt arī muzeja izstādi «Ziemassvētku brīnums», kurā līdzās vēsturiskajiem dekoriem jūgendstila interjerā iemirdzēsies četras dažādi rotātas egles ar īpaši veidotiem telpu un eglīšu dekoriem, mākslinieču Tamāras un Aleksandras Čudnovsku oriģinālie mākslas darbi un fotogrāfijas.

     

    Dodies uz Baltijā lielāko Ziemassvētku gadatirgu

    Kur: Starptautisko izstāžu centrā Ķīpsalā

    Kad: 15., 16., un 17. decembrī

    Tiem, kas vēl nav paspējuši sarūpēt visiem saviem tuvākajiem svētku dāvanas, šajā nedēļas nogalē ir vērts doties uz Ķīpsalu. Te vienuviet pulcēsies vairāk nekā 500 tirgotāju, amatnieku, mājražotāju un uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Ikviens apmeklētājs varēs atrast savai gaumei piemērotākās dāvanas – koka un māla izstrādājumus, tekstilu, radošus rokdarbus, rotaslietas, aksesuārus, rotaļlietas un apģērbus bērniem, sveces, ziepes, ziemas sezonas gardumus, dažādus dzērienus, spēles, grāmatas un daudz, daudz ko citu. Pasākuma laikā norisināsies arī dažādas aktivitātes un izklaides bērniem, jauniešiem un ģimenēm – būs iespēja iztrakoties karuseļos, piedalīties spēlēs «Brain Games» kvartālā, darboties izzinošajās darbnīcās «Rotaļnīca» un izlēkāties uz nebēdu piepūšamo atrakciju zonā. Ieeja – bez maksas!

    Renārs Kaupers.
    Renārs Kaupers.

    Klausies «Eņģeļi pār Latviju» koncertu un dari labu

    Kur: Rātslaukumā Rīgā

    Kad: 17. decembrī plkst. 19.30

    Trešās adventes vakarā Rātslaukumu pieskandinās Latvijas iemīļotāko mūziķu dziesmas labdarības koncertā «Eņģeļi pār Latviju». Koncertā piedalīsies «Astro’n’out», «Prāta Vētra», «Kautkaili», Kaspars Zemītis un dēli, Intars Busulis ar «Abonementa orķestri», Samanta Tīna, «Musiqq», Patrisha, Dons, šova «X Faktors» finālisti un citi.

    Visas dienas garumā darbosies zvanu centra brīnumu mājiņa, radio «Star FM» tiešā ētera izbraukuma studija un svētku kārumu vagoniņi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē