• Vai tiešām mati var nosirmot stresa dēļ?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com
    Nereti dzirdami stāsti, ka kāds lielos pārdzīvojumos nosirmojis burtiski dienas laikā. Kā tad ir, vai tiešām stresa dēļ arī jaunībā var tik strauji nosirmot? Un vai procesu var kā apstādināt?

    Jā, stresa dēļ mati mēdz nosirmot pat ļoti agrā jaunībā, taču tas nav šīs problēmas pamatā. Satraukumi ir tikai kā tāds palaišanas mehānisms. Jo patiesībā visbiežāk pie vainas ir iedzimtība.

    Taču, tā kā pētījumu šajā jomā vēl ir maz, ieroči, ar kuriem novērst pāragru nosirmošanu, pagaidām nav atklāti. Tiesa gan, ir daži profilaktiski pamatnoteikumi, ko vajadzētu ievērot, ja mati tikai sākuši sirmot. Iekļauj savā ēdienkartē produktus, kas bagāti ar olbaltumvielām, jo tajās ir ferments tirozīns (ja organismā tā trūkst, mati strauji nosirmo).

    Organismam vajadzīgs arī pietiekami daudz cinka un dzelzs,  A, C un E vitamīnu, riboflavīna jeb B2 vitamīna un folijskābes.

    Sirmumu var pasteidzināt dažādas kaites: nervu sistēmas slimības, hormonālie traucējumi, mazasinība, nieru slimības, dažas vīrusu izraisītas slimības.

    Tātad, lai pateiktu, ko darīt, lai straujo sirmošanu apturētu, jāzina problēmas cēloņi. Var doties uz konsultāciju pie matu ārsta trihologa, kurš uzdos dažādus jautājumus un, ja būs nepieciešams, veiks izmeklējumus – ar īpašu aparātu iespējams izanalizēt, cik vesels vai slims ir mats, un noteikt, kā organismā trūkst. Tad arī ārsts pateiks, ko vēl var darīt lietas labā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē