Dārzeņu lazanja

Lazanjas
Ievas Virtuve
17. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Vegāna lazanja
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Vegāna lazanja
Vegāniska lazanja: garšīgs veids, kā nosvinēt rudeni! Šai lazanjai zīdainumu piešķir baklažāna šķēles, savukārt bešamela mērce pagatavota no ziedkāposta un Indijas riekstiem un nebūt neatpaliek krēmīgumā!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
1st 20m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
1st 50m
  • Baklažāna šķēles pārkaisa ar sāli, pēc 30–40 minūtēm noskalo, nosusina, kopā ar cukini un ķirbja šķēlēm izklāj cepampannā uz ieklāta cepampapīra, pārslaka eļļu, liek krāsnī 200 grādu temperatūrā cep, līdz viegli apbrūnē.
  • Bešamelmērcei katliņā 1 ēdamkarotē eļļas cep puravu un ķiplokus mīkstus. Liek klāt ziedkāpostu un riekstus, pārlej buljonu, ja vajag, vairāk, lai dārzeņi pārsegti, uzvāra, lēni sautē mīkstus, apmēram 20 minūtes, padzesētus sablendē.
  • Tomātu mērcei eļļā cep maisot sīpolu un ķiplokus mīkstus. Pievieno konservētos tomātus, baziliku, uzvāra un lēni sautē, līdz mērce sabiezē, apmēram 15 minūtes, pēc garšas iemaisa sāli, cukuru, piparus.
  • Ar taukvielu izsmērēta cepamtrauka dibenā ieklāj tomātu mērci, to pārklāj ar lazanjas plāksnēm. Virsū klāj ziedkāpostu mērci un pārklāj ar ceptajām baklažāna, cukini, ķirbja šķēlēm. Tad atkal klāj tomātu mērci un visu atkārto, līdz plāksnes, dārzeņi un mērces ir izlietoti. Nobeidz ar ziedkāpostu bešamelmērci, ko pārklāj ar dārzeņu šķēlēm, pārkaisa rīvēto tofu vai sieru, pārkaisa sāli, piparus.
  • Cep 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. Grezno ar bazilika lapiņām.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

GADA KOSMĒTIKA 2020

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+