Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 28.06.2025
  • Biezpiena sacepums. Gardā recepte!

    Biezpiena sacepums
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Biezpiena sacepums
    Šis biezpiena sacepums ir lieliska izvēle gan gardām brokastīm, gan desertam – garšos gan lieliem, gan maziem! Šī recepte ļauj ātri pagatavot maigu un gaisīgu sacepumu, kas kļūs par ģimenes iecienīto ēdienu.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    6
    Izmaksas
    Lēti
    Kalorijas (uz 100G)
    144
    1 vērtējumi
    5/5


    Šeit ir apkopoti padomi, kas palīdzēs iegūt gaisīgu, maigu un bagātīgu sacepumu. Izmanto svaigu biezpienu, pievieno dažādus papildinājumus un nekautrējies eksperimentēt, lai radītu savu ideālo biezpiena sacepumu!

    1. Izmantojiet labu biezpienu
    Izvēlieties svaigu biezpienu ar vēlamo tauku saturu 5% vai 9%. Biezpiens ar zemu tauku saturu padarīs sacepumu sausāku un mazāk sulīgu.

    2. Labi atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem
    Atdalot olu dzeltenumus no baltumiem, pārliecinieties, ka baltumos nepaliek pat neliels daudzums dzeltenuma, jo tas var traucēt baltumu saputošanai. Šis solis ir būtisks, lai iegūtu gaisīgumu un vieglumu.

    3. Izkausējiet sviestu pirms pievienošanas
    Pirms sviesta pievienošanas biezpiena masai, pārliecinieties, ka tas ir pilnībā izkusis un atdzisis līdz istabas temperatūrai. Tas nodrošina vienmērīgu masai pievienošanu un novērš, ka sviests sacietēs, kad tas nonāk aukstākā biezpiena masā.

    4. Pievienojiet cukuru pakāpeniski
    Kad pievienojat cukuru saputotajiem olu baltumiem, dariet to pakāpeniski, lai putas kļūtu stingras un stabilas. Tas ir svarīgi, lai sacepums iegūtu gaisīgu un maigu struktūru.

    5. Kārtīgi saputojiet olu baltumus
    Olu baltumiem jābūt ļoti stingriem, lai sacepums būtu pūkains un viegls. Nepārmērcējiet baltumus, lai izvairītos no to pārāk stingras konsistences, kas padarīs tekstūru smagu.

    6. Pārāk daudz mannas var padarīt sacepumu sausu
    Ja vēlaties iegūt mitru sacepumu, nepārmērcējiet to ar mannu. Šis ir ļoti svarīgs solis, lai panāktu pareizo konsistenci. Parasti 90 g mannas ir ideāli, bet, ja vēlaties mazāk blīvu tekstūru, varat samazināt daudzumu.

    7. Krāsni uzkarsējiet līdz 180°C
    Lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu, sacepumu ievieto tikai pēc tam, kad krāsns ir pilnībā uzkarsēta līdz 180°C. Tas palīdzēs panākt vienmērīgu sacepuma virskārtas brūnināšanu un iekšējo mīkstumu.

    8. Pārkaisa ar brūno cukuru pirms cepšanas
    Pārkaisot sacepumu ar brūno cukuru pirms cepšanas, jūs iegūsiet gardu kraukšķīgu virskārtu, kas piešķir papildu garšu un tekstūru. Brūnais cukurs karamelizējas, radot izsmalcinātu garšu.

    9. Cepšanas laiks ir atkarīgs no krāsns
    Krāsns var atšķirties, tāpēc, lai pārliecinātos, ka sacepums ir pilnībā izcepts, izsistiet to ar koka irdeni, lai pārliecinātos, ka iekšpuse ir stingra. Parasti tas prasa 45–50 minūtes.

    10. Ļaujiet atdzist pirms pasniegšanas
    Kad biezpiena sacepums ir izcepts, ļaujiet tam atdzist dažas minūtes pirms pasniegšanas. Tas palīdzēs sacepumam nostiprināties, lai tas nesabojātu, kad to sagriezīsiet.

    Šie vienkāršie padomi palīdzēs jums pagatavot perfektu biezpiena sacepumu, kas būs maigs, gaisīgs un garšīgs. Ievērojot šos soļus, jūs iegūsiet sacepumu, kas būs lieliski piemērots gan brokastīm, gan kā salds deserts. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk