Šeit ir apkopoti padomi, kas palīdzēs iegūt gaisīgu, maigu un bagātīgu sacepumu. Izmanto svaigu biezpienu, pievieno dažādus papildinājumus un nekautrējies eksperimentēt, lai radītu savu ideālo biezpiena sacepumu!
1. Izmantojiet labu biezpienu
Izvēlieties svaigu biezpienu ar vēlamo tauku saturu 5% vai 9%. Biezpiens ar zemu tauku saturu padarīs sacepumu sausāku un mazāk sulīgu.
2. Labi atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem
Atdalot olu dzeltenumus no baltumiem, pārliecinieties, ka baltumos nepaliek pat neliels daudzums dzeltenuma, jo tas var traucēt baltumu saputošanai. Šis solis ir būtisks, lai iegūtu gaisīgumu un vieglumu.
3. Izkausējiet sviestu pirms pievienošanas
Pirms sviesta pievienošanas biezpiena masai, pārliecinieties, ka tas ir pilnībā izkusis un atdzisis līdz istabas temperatūrai. Tas nodrošina vienmērīgu masai pievienošanu un novērš, ka sviests sacietēs, kad tas nonāk aukstākā biezpiena masā.
4. Pievienojiet cukuru pakāpeniski
Kad pievienojat cukuru saputotajiem olu baltumiem, dariet to pakāpeniski, lai putas kļūtu stingras un stabilas. Tas ir svarīgi, lai sacepums iegūtu gaisīgu un maigu struktūru.
5. Kārtīgi saputojiet olu baltumus
Olu baltumiem jābūt ļoti stingriem, lai sacepums būtu pūkains un viegls. Nepārmērcējiet baltumus, lai izvairītos no to pārāk stingras konsistences, kas padarīs tekstūru smagu.
6. Pārāk daudz mannas var padarīt sacepumu sausu
Ja vēlaties iegūt mitru sacepumu, nepārmērcējiet to ar mannu. Šis ir ļoti svarīgs solis, lai panāktu pareizo konsistenci. Parasti 90 g mannas ir ideāli, bet, ja vēlaties mazāk blīvu tekstūru, varat samazināt daudzumu.
7. Krāsni uzkarsējiet līdz 180°C
Lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu, sacepumu ievieto tikai pēc tam, kad krāsns ir pilnībā uzkarsēta līdz 180°C. Tas palīdzēs panākt vienmērīgu sacepuma virskārtas brūnināšanu un iekšējo mīkstumu.
8. Pārkaisa ar brūno cukuru pirms cepšanas
Pārkaisot sacepumu ar brūno cukuru pirms cepšanas, jūs iegūsiet gardu kraukšķīgu virskārtu, kas piešķir papildu garšu un tekstūru. Brūnais cukurs karamelizējas, radot izsmalcinātu garšu.
9. Cepšanas laiks ir atkarīgs no krāsns
Krāsns var atšķirties, tāpēc, lai pārliecinātos, ka sacepums ir pilnībā izcepts, izsistiet to ar koka irdeni, lai pārliecinātos, ka iekšpuse ir stingra. Parasti tas prasa 45–50 minūtes.
10. Ļaujiet atdzist pirms pasniegšanas
Kad biezpiena sacepums ir izcepts, ļaujiet tam atdzist dažas minūtes pirms pasniegšanas. Tas palīdzēs sacepumam nostiprināties, lai tas nesabojātu, kad to sagriezīsiet.
Šie vienkāršie padomi palīdzēs jums pagatavot perfektu biezpiena sacepumu, kas būs maigs, gaisīgs un garšīgs. Ievērojot šos soļus, jūs iegūsiet sacepumu, kas būs lieliski piemērots gan brokastīm, gan kā salds deserts. Lai labi garšo!
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨

















































































