Panna
Tai jābūt smagai. Svarīgi, lai pannai būtu mazāk plastmasas un vairāk metāla daļu, jo, novietojot to uz plīts tālākajiem riņķiem, plastmasas daļas karstumā vienkārši sakūst. Izturīgākās pannas meklē veikalos, kas paredzēti profesionāļiem, piemēram, Gemoss. Restorānos, kur ar tādām strādā no rīta līdz vakaram, to kalpošanas laiks varētu būt kādu gadu, mājās kādas 5 reizes ilgāks. Nav nekādas vainas arī jaunākās paaudzes teflona klājuma pannām, arī tās ir diezgan izturīgas. Pannai noteikti vajadzētu vāku. Stikla vai metāla – tas ir gaumes jautājums.Katli
Tos vajadzētu trīs. Vienu mazo, kur uzvārīt olu, otru vidēju – zupai, un trešo lielāku, kur vārīt kartupeļus. Labam katlam ir bieza un smaga pamatne, tad tas labāk notur siltumu un ilgāk kalpo.
Lāpstiņa pannai
Labāk koka, jo īpaši tad, ja pannai ir teflona klājums, ko var ātri saskrāpēt un pannu neatgriezeniski sabojāt. Ja patīk, der arī plastmasas, bet no koka būs dabiskāka.
Mērkrūze
Ja patīk cept kūkas vai izmēģināt jaunas receptes, tad vajadzētu mērkrūzi vai mazus svariņus, jo parasti receptēs produktu daudzums ir norādīts gramos vai krūzēs. Tas ievērojami atvieglos saimniekošanu virtuvē, piemēram, aprēķināt, cik daudz gaļas vajadzēs vakariņām, ja nu ir nopirkts vairākām dienām.Rīve
Tās ir divu veidu. Vienām var mainīt nažus un griezt, kā vien patīk. Otras ir vienkāršās četrkantainās rīves – tām vajadzētu palūkot, lai būtu pēc iespējas vairāk dažāda izmēra caurumu.
Dārzeņu mizojamais
Ja lieto uzturā dārzeņus un kartupeļus, viens tāds mizotājs lieti noder un ievērojami atvieglo dzīvi.
Naži
Vajadzētu 2–3, bet var iztikt tikai ar vienu. Ja divi, tad vienam vajadzētu būt mazajam nazim, ar ko var raiti darboties ar visiem produktiem. Otram nazim jābūt tik lielam, lai var pārgriezt uz pusēm kāpostgalvu. Veikalos piedāvājums ir ļoti plašs.Nažu komplekts, kurā katram nazim ir sava funkcija, lieti noderētu lielākai ģimenei, kurā bieži un daudz gatavo. Tomēr krīzes laikā var izlīdzēties ar diviem nažiem un, ja kārojas, palūgt, lai kāds to uzdāvina.
Konservu attaisāmaisViens no svarīgākajiem virtuves rīkiem, kas var būt nepieciešams! Tā trūkums mirklī, kad vajag atvērt kādu kārbu, piemēram, zaļo zirnīšu skārdeni, var radīt diskomfortu. Pievērs uzmanību ne tikai izskatam, bet arī kvalitātei, jo ir pierādījies, ka vecie padomju laika ražojumi bieži vien kalpo labāk nekā izcila dizaina ķīniešu virtuves rīki. Labāk dot priekšroku pārbaudītam modelim, nevis jaunajiem, jo bieži vien mēdz būt tā, ka, attaisot pāris konservu bundžu, attaisāmā dzīves laiks ir beidzies.
Karotes
Griežamais dēlis
Ja gribas dabisku, nopērc gadatirgū īsta koka dēli, kas ir labi izkaltis un kalpos gadiem ilgi. Pietiek ar vienu, ja to ik pa laikam aši nomazgā ar etiķūdeni vai citronūdeni. Ja vienlaikus gatavo zivis vai gaļu un dārzeņus, tad gan vajadzētu divus.
CepešpanniņaTrauks, kur gatavot cepeti. Materiālam nav izšķirīgas nozīmes, svarīgi, lai pannas malu augstums būtu vismaz 2 cm.
Bļodas
Izvēle ir milzīga – metāla, māla, stikla, plastmasas utt. Virtuves darbos iesākumam vajadzētu vismaz trīs dažāda izmēra bļodas, lai ir kur iejaukt mīklu un sataisīt salātus, iemaisīt pankūku mīklu utt.
Mīklas rullis
Tas nepieciešams mīklas gatavošanai, ja gribēsi izcept piparkūkas vai pīrāgus. Dabiskāk un stilīgāk – no koka.
Cepšanas trauks vai pīle
Gaļas āmurītis
Lieti noder gaļas izklapēšanai, ja tev garšo laba karbonāde, kā arī gribas pagatavot gaļas ruleti. Cirvītis. Grūti aizstājams rīks, ja sīkāk jāsadala ribiņas vai vista. Var nopirkt stilīgu universālu instrumentu, kurā āmurītis un cirvītis ir apvienoti vienā, bet, ja nelieto bieži, var pirkt arī katru atsevišķi.
Caurduris
Tas ir nepieciešams bieži, ja gribi nokāst buljonu, blanšēt dārzeņus, notecināt makaronus u. tml. Ja gribi tādu, kas ilgāk kalpo, izvēlies kaut ko no nerūsējošā tērauda.