• Vīrietis dzemdībās — mammas viedoklis

    Grūtniecība
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    5. marts, 2010
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Jaunajā numurā publicējam visu, ko kopā ar mazā Jēkaba vecākiem Aneti un Jāni mazuļa piedzimšanas dienā piedzīvoja MM žurnāliste Dace Rudzīte un fotogrāfe Ieva Andersone.
    Tas bija gan cerīgi, gan grūti, gan trauksmaini (dzemdības beidzās ar ķeizargriezienu!), gan skaisti – jo sveiks un vesels mazais no rīta bija klāt! Un steidzās pie pupa, jo viņam arī neklājās viegli dzimstot veselu diennakti. Visu laiku dzemdību nodaļā Anetei blakus bija Jānis. Palīdzēja, cik spēja. Un pirmais paņēma dēlu uz rokām operāciju zālē. Par to, kā vīrietis var palīdzēt dzemdību laikā, rakstījām MM janvāra numurā. Un saņēmām daudzas lasītāju vēstules. Publicējām Ilzes viedokli.

     

    Sveiks, Mans Mazais!

    Janvāra numurā piesaistīja raksts Vīrieša loma dzemdībās. Un pēc tam. Biju šokēta par daktera Daiņa Baloža redzējumu. Nu kā var tā teikt – vīrietis ir malā stāvētājs?!

    Domāju, man piekritīs vēl daudzas māmiņas, kurām vīrieša malā stāvēšana dzemdībās ir bijusi ļoti noderīga. Ja man nebūtu bijis blakus vīrs, nezinu, kā būtu beigušās manas dzemdības, kas izvērsās ļoti sarežģītas. Tieši vīrs bija tas, kurš daudzās stundas man lika pareizi elpot, lai es vispār to izturētu un nesajuktu prātā. Tieši vīrs bija tas, kurš skrēja pakaļ ārstam, kad man kļuva slikti! Tieši vīrs bija tas, kurš gāja runāt ar dakteriem, ka nav kaut kas labi! Tieši vīrs bija tas, kurš notiekošo varēja novērtēt no malas, jo es tajā brīdī atrados kosmosa stāvoklī. Tieši vīrs bija tas, kurš nogādāja mūsu bērniņu no operāciju zāles uz palātu, jo man bija jāveic ķeizargrieziens. Tieši vīrs bija tas, kurš aprūpēja mazo, kamēr atmodos. Tieši vīrs bija tas, kurš skrēja pie dakteriem, kad man sākās nenormālās atsāpes. Kā var apgalvot, ka vīrietis dzemdībās nekam īsti nav derīgs? Ja gadās tādi vājie vīrieši, kas sev to apziņu iepotē, jo patiesībā ir bail no tā, ko var piedzīvot dzemdībās, tad tā arī sakiet!

    Runājot par seksuālajām attiecībām – nu, protams, mums jābūt lieliskām mātēm, sievām, apteksnēm, sievietēm un mīļākajām… Vīrieša darbs – aiziet uz darbu un atnākt mājās. Ak, jā – un nodarboties ar seksu. Un ko, lūdzu, mīļie vīrieši dara, lai tas notiktu? Ko vīrieši dara, lai sievai, kas pirmajos mēnešos pēc dzemdībām guļ pāris stundas, cenšas izdarīt visus mājas darbus un aprūpēt mazo vēl atliktu spēka celt savu libido? Lūk par ko mīļie dakteri aizdomājaties – kā vīriešiem atmodināt mātēs Sievieti.  Tāpēc izteikums: „Vīrietis var rosināt sievietē seksualitāti, par sliktu tas nenāks. Tomēr viņai visbiežāk pašai ar sevi jātiek galā.” – vienkārši neiztur manu kritiku.

    Un vispār – vai tiešām visa vīrieša dzīve sastāv no seksa? Tie tēvi, kas labprātīgi iesaistās bērna aprūpē jau no pirmajām sekundēm un nez kādēļ jūtas noderīgi tad, nevis gaida, kad varēs jau kopā iet makšķerēt, sākumā ir tikpat pārguruši, cik mammas. Un viņi nedzīvo ar domu – nu kad vienreiz tā mana sieva nāks pie prāta un mums būs viss kā agrāk!

    Ar cieņu, Ilze

     

    2 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē