• Stopiņu novada Upesleju pamatskolu pārveidos par vispārizglītojošo sākumskolu

    Skola
    Ziņu aģentūra LETA
    18. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no Upeslejuskola.lv
    Stopiņu novada domes sēdē nolemts veikt Upesleju pamatskolas tipa un veida maiņu no speciālās pamatskolas uz vispārizglītojošo sākumskolu no 1. līdz 6.klasei, informē skolas direktore Irēna Frankoviča. Sākumskola turpinās realizēt pirmsskolas izglītības programmas un pamatizglītības programmas un 2020./2021.mācību gadam tiks uzņemti skolēni no 1. līdz 3.klasei.

    Pēc Stopiņu novada domes priekšsēdētājas Vitas Paulānes (LRA/V) domām, Upesleju pamatskolai piemīt priekšnoteikumi un ir visas perspektīvas attīstīties kā vispārējai izglītības iestādei un kļūt par sākumskolu. Ņemot vērā straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu un pieprasījumu pirmsskolas un pamatizglītības apguvei, Upesleju sākumskola nodrošinātu iespējas Stopiņu novada pašvaldībā deklarētajiem iedzīvotājiem apgūt izglītību tuvāk dzīvesvietai. 

    Upesleju pamatskolas direktore Frankoviča atzīst, ka lai arī lēmums par skolas reorganizāciju nav viegls, skola šīm pārmaiņām ir gatava. Skola ir tuvu Rīgai, un Stopiņu novads strauji attīstās, bērnu ir daudz, Upesleju sākumskolas veidošana ir dabisks solis, ko pieprasa sabiedrība. Valstī jau ir vairākas izcilas skolas ar pieredzi, kā, apvienojot izglītības pārstāvjus un vecākus, veidot patiesi kvalitatīvu un uz bērniem orientētu skolu.

    «Arī mēs sevi jau esam pierādījuši veiksmīgas un augošas pirmsskolas izveidē un ticam, ka loģisks un pēctecīgs solis ir Upesleju sākumskola. Jau ar 2020./2021.mācību gadu mēs nodrošināsim pēctecīgu izglītību bērniem no 1,5 gadiem līdz 3.klasei, un kopā ar bērniem augsim līdz pat 6.klasei,» saka direktore.

    Upeslejās ir virkne pozitīvo aspektu veiksmīgai un pieprasītai vispārizglītojošai skolai – spējīgi mācībspēki, svaigs gaiss un sakopta vide, plašas interešu izglītības un pulciņu iespējas un pagarinātā dienas grupa, kuru turklāt apmaksā pašvaldība, norāda pašvaldība. Upesleju sākumskola būs pilna laika skola, kas atvieglos ikdienas rūpes vecākiem.

    Pirmsskolas vecāko grupiņu bērnu vecāki un tuvumā dzīvojošās ģimenes tiek aicinātas apsvērt iespēju jau ar šā gada septembri turpināt mācības Upesleju sākumskolas 1.klasē. Bērnu pieteikšana uzņemšanai 2020./2021.mācību gadā 1.klasē tiek organizēta no šā gada 2.marta, un pieteikt bērnu mācībām Upesleju sākumskolā iespējams gan elektroniski, gan personīgi izglītības iestādē, informē Frankoviča.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē