• Skolēnu brīvdienās Jūrmalā – rudens ekskursiju nedēļa

    Mans Mazais
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Skolēnu rudens brīvlaikā, no 21. līdz 29. oktobrim, Jūrmala rīko rudens ekskursiju nedēļu.

    Visas nedēļas garumā visiem interesentiem katru dienu ir iespēja doties kādā piedzīvojumā, izzināt arhitektūru, dabu, apmeklēt iestādes, ielūkoties aiz durvīm, kas apmeklētājiem ikdienā parasti ir slēgtas. Bērniem un pieaugušajiem tiek piedāvātas kopumā gandrīz 100 izglītojošas, izzinošas, radošas un sportiskas aktivitātes.

    Izzinošas ekskursijas

    Ekskursiju maršrutā šogad iekļauta Dubultu baznīcas apskate un iespēja palūkoties uz Jūrmalu no baznīcas torņa, arī ekskursija vēsturiskās Slokas papīrfabrikas teritorijā.

    Apmeklētāji varēs iepazīt Ķemeru ūdenstorņa un Ķemeru apkaimes vēsturi, uzzināt par ūdenstorņa darbību mūsdienās, apmeklēt torņa panorāmas laukumus, tostarp skatu platformu 42 metru augstumā, un iemūžināt sevi retro fotogrāfijās.

    Dodoties šogad izveidotajā kultūrtūrisma maršrutā pa Imanta Ziedoņa takām, gida pavadībā varēs iepazīt ar dzejnieka jaunības gadiem saistītās vietas Jūrmalā.

    Jūrmalas Brīvdabas muzejs piedāvā izbaudīt dienu Jūrmalas zvejnieka senajā sētā – varēs uzzināt, kur glabāja zivis tad, kad vēl nebija izgudroti ledusskapji, noskaidrot, kas ir melnā pirts, kā zvejnieki noteica laika prognozi un kādu spa procedūru izgudroja zvejnieku sievas.

    Ekskursijas piedāvā arī Jūrmalas muzeji un kultūrvietas. Raiņa un Aspazijas dzīves vietā “Raiņa sēta”, kas reiz bija dzejnieku, mākslinieku un sabiedrisko darbinieku pulcēšanās vieta, ekskursiju vadīs vēsturnieks Valdis Gavars. Senatnīgajā namā Aspazijas mājā Dubultos varēs iepazīties ar izcilās latviešu dzejnieces ikdienu un atklāt Aspazijas mājas noslēpumus.

    Bulduru Izstāžu nams piedāvā iepazīt Jūrmalas mākslinieka Valda Buša daiļradi, apskatīt viņa darbistabu, kā arī aplūkot izcilā ainavista darbus.

    Ieskats aizkulisēs

    Viesojoties Jūrmalas uzņēmumos, ekskursiju nedēļā varēs iepazīt dažādas profesijas un vairāk uzzināt par uzņēmumu darbību.

    Skolēnus gaida iepazīšanās ar rudens darbiem Bulduru siltumnīcās, kur būs apskatāms plašais augu klāsts un katrs pats varēs iestādīt sev kādu garšaugu vai istabas augu, ko paņemt līdzi uz mājām.

    Ekskursijā ugunsdzēsības un glābšanas dienestā varēs ielūkoties ugunsdzēsēja profesijas ikdienā un apskatīt ugunsdzēsības tehniku un aprīkojumu. Apmeklējot apģērbu ražotni, sietspiedes nodarbībā katrs varēs izgatavot savu Jūrmalas suvenīru – apdrukātu auduma maisiņu. Ekskursiju nedēļas dalībnieki dosies arī uz rotaļu laukumu aprīkojuma ražotni, lai uzzinātu, kā top rotaļu ierīces un to dizains.

    Tiem, kurus interesē viesmīlības nozare, Jūrmalas viesnīcas piedāvā apskatīt viesnīcu istabas un uzzināt, kā trīs stundu laikā uzkopt un viesu uzņemšanai sagatavot 190 numurus. Par savu darbu pastāstīs viesnīcas bārmenis, būs iespēja pašiem pagatavot veselīgus kokteiļus no sezonas augļiem un dārzeņiem.

    Pārgājieni, izbraucieni un orientēšanās spēles

    Azartiskākajiem aktīva dzīvesveida cienītājiem tiek piedāvāts laivu brauciens pa Ķemeru tīreļa kanālu, došanās pretī saullēktam ar SUP dēli vai kajaku pa Ķemeru purva ezeru, kā arī  brauciens ar peldošo terasi pa Lielupi uz Balto kāpu, kas ir viens no skaistākajiem aizsargājamajiem dabas objektiem Jūrmalā.

    Zinātkārajiem un aktīvajiem būs iespēja piedalīties aizraujošās orientēšanās spēlēs pilsētā, risinot interaktīvus fotoorientēšanās uzdevumus.

    Piedāvājumā ir gan maksas, gan bezmaksas pasākumi bērniem un pieaugušajiem. Dalībnieku skaits katrā pasākumā ir ierobežots, tādēļ iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta. Pieteikties ekskursijām var elektroniski vietnē visitjurmala.lv, vai zvanot uz Jūrmalas Tūrisma informācijas centra tālruni 67147900.

    Ar pilnu Jūrmalas rudens ekskursiju nedēļas programmu var iepazīties tīmekļvietnē visitjurmala.lv.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē