• Sapņi, kas piepildās! Triju bērnu mamma – pilote

    Laimīgai mammai
    Veronika Stāvause
    4. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Lidmašīnas kapteine Alīna Arhipova audzina trīs burvīgas meitas – Anastasiju (10), Jekaterinu (7) un Viktoriju (3) –, un, lai gan tas nebija viegli, viņa ir piepildījusi divus lielus sapņus – lidot un būt par mammu. Alīna ir pārliecināta, ka paraugs saviem bērniem varam būt tad, ja paši sekojam saviem sapņiem. Arī bērni ir laimīgi, sev blakus redzot ar dzīvi apmierinātus vecākus.

    Sapnis par bērniņu

    «Jau kopš bērnības sapņoju kļūt par piloti. Lidot sāku 24 gadu vecumā, bet lielajā aviācijā esmu kopš 28 gadu vecuma. Lai gan jau pašā sākumā ar vīru vēlējāmies, lai mums būtu divi vai trīs bērni, biju nobažījusies par to, vai man vispār būs kaut viens bērns.

    Pilota un stjuarta darbs sievietes veselībai par labu nenāk – lidojumu dēļ bioloģiskais ritms ir izjaukts, bieži ir stresa situācijas, organisms tiek pakļauts radiācijai, dehidratācijai.

    Skarba ir arī statistika – šajā darbā priekšlaikus pārtrūkst ne mazums grūtniecību. Un nav pat jāskatās tabulās un diagrammās – pati esmu satikusi daudzas stjuartes, kuras grūtniecības dēļ beidz lidot, bet pēc diviem vai trim mēnešiem atgriežas darbā.

    Man bija jau pāri trīsdesmit, un, gatavojoties ģimenes pieaugumam, lūdzu Dievu un arī no savas puses darīju visu, ko varēju, – vairākus mēnešus lietoju vitamīnus, piedomāju par veselīgu uzturu, centos dzert vairāk ūdens un pārbaudīju savu veselības stāvokli. Pārbaudīju gandrīz visu, izņemot hormonus, jo biju pārliecināta, ka ar tiem gan viss ir kārtībā. Šis pieņēmums izrādījās kļūdains.

    Vēlāk atklājās, ka man trūkst progesterona – hormona, kurš ir atbildīgs par grūtniecības saglabāšanos. Līdz ar to arī es varēju papildināt skumjo statistiku.

    Par laimi, sestās grūtniecības nedēļas beigās nokļuvu pie ļoti laba ārsta. Tiesa, tad jau ik pa laikam jutu sāpes un man atklāja hematomu, bet, lietojot progesteronu, grūtniecību izdevās saglabāt. Uzreiz pēc ārsta apmeklējuma devos jau iepriekš ieplānotā atvaļinājumā, bet atgriežoties – pie aviācijas ārsta, lai savus darba pienākumus no debesīm vārda vistiešākajā nozīmē pārceltu uz zemi.

    Pirmā pilote grūtniece Rīgā

    Aviokompānijas bāzē Rīgā biju pirmā pilote, kura grūtniecības dēļ tika norakstīta uz zemi. Līdz ar to pirmajās dienās pilotu nodaļa nezināja, ko ar mani iesākt. Tiku norīkota par palīdzi mūsu galvenajam pilotam birojā, un, pildot šos pienākumus, nostrādāju līdz pat dekrēta atvaļinājuma sākumam. Patiesībā grūtniecības laikā pilotēm ir atļauts lidot līdz pat trešā grūtniecības mēneša beigām, ar nosacījumu, ka topošajai māmiņai ir laba pašsajūta. Tomēr negribēju riskēt ne ar gaidāmo bērniņu, ne pasažieru dzīvībām un savu pašsajūtu pirmā trimestra laikā par labu nosaukt nevarēju.

    Visu rakstu lasi žurnālā MANS MAZAIS Nr.4

    • «Katrs bērns arvien vairāk noliek pie zemes!» Saruna ar mūziķiem Martu Kristiānu Kalniņu un Kristīni Kārkli-Kalniņu
    • LIELĀ TĒMA: pulciņi bērndārzniekam. Vai vajag? Cik bieži un daudz? Kā atrast līdzsvaru?
    • Latvietes dzemdē pasaulē. Īrija. Ķeizargrieziena stāsts.
    • Kāpēc neizdodas tikt pie bērniņa?
    • Mazulis atsakās no papildēdiena. Ko darīt?
    • Alerģija vai vienkārši iesnas? Kā atpazīt alerģiju?
    • Ko darīt, ja mazajam iekodusi bite, lapsene, irsis, dundurs, ērce?
    • Bērnam līkas kājiņas. Vai pamats satraukumam?
    • Kad bērnam jāsāk runāt?
    • Tēva sleja. Negribēju būt brīvdienu tētis!
    • Latvieši pasaulē. Divgadniecei Keilai pašai savs kanāls YouTube
    • Mammas pieredze. Esmu pilote un triju bērnu mamma
    • Fotokonkurss Mazais ar mājdzīvnieku
    Mans Mazais №04

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē