• Lāčplēsim veltīts Bērnu rīts muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»

    Mans Mazais
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Muzejs «Rīgas Jūgendstila centrs»19. novembrī plkst. 11.00 aicina ģimenes ar bērniem uz ikmēneša sarīkojumu «Bērnu rīts ar Runci Albertu”.

    Lai svinētu Latvijas valsts svētkus, uzzinātu par valsts tapšanu un vēsturiskajām brīvības cīņām, ģimenes ar bērniem tiek aicinātas apmeklēt novembra sarīkojumu «Bērnu Rīts ar Runci Albertu”. Šajā reizē īpaša uzmanība tiks veltīta Lāčplēsim, kura dienu ik gadu svin 11. novembrī un kura vārdā nosaukts Latvijas brīvības cīņu apbalvojums – Lāčplēša Kara ordenis.

    Lāčplēša diena ir kļuvusi par nozīmīgu patriotisma nedēļas sastāvdaļu, kad aizdedz sveces un godina karavīrus. Sarīkojuma dalībnieki varēs uzzināt par Lāčplēsi latviešu tautas folklorā un daiļliteratūrā. Par latviešu karavīru cīņām un vēsturisko aprīkojumu pastāstīs viesis no Latvijas Kara muzeja Māris Konovaļčiks. Bērnu rītu vadīs muzeja projektu vadītāja Iveta Sproģe.

    Šogad aprit 135 gadi, kopš Andrejs Pumpurs uzrakstījis eposu “Lāčplēsis” (1888). Šī varoņa tēma iedvesmojusi gan literātus, gan māksliniekus un komponistus.

    Muzejā būs aplūkojama izstāde ar krājuma priekšmetiem, kas saistīti ar Latvijas valsts veidošanos un proklamēšanas laiku. Starp tiem Raiņa lugas «Uguns un Nakts” (1905) pirmizdevums, kā arī fotoattēli no lugas iestudējumiem 20. gadsimta sākumā. Runcis Alberts aicinās bērnus apskatīt arī izteiksmīgo porcelāna figūru, kura attēlo Lāčplēša cīņu ar Melno bruņinieku. Kopā ar Runci Albertu bērniem būs iespēja figūru arī uzzīmēt un izkrāsot.

    Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected], Facebook lapā @RigaArtNouveau vai zvanot pa tālruņa numuru 67181465.

    Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana, kas var tik izmantota publicitātes vajadzībām. Nodarbības ilgums 90 min. Dalības maksa 5,00 EUR.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē