• Izmēģinājuma projekta ietvaros ģimenes varēs saņemt psihoterapijas pakalpojumu

    Bērns
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Ārkārtējās situācijas laikā ir būtiski palielinājies ģimenes konfliktsituāciju skaits – gan sadzīviska rakstura konflikti, gan konflikti ar vardarbības pielietošanu. Tas, iespējams, saistāms ar to, ka ģimenes locekļi daudz lielāku laika periodu pavadīja izolēti dzīvesvietā. Psiholoģisku spriedzi ģimenes mikroklimatā radīja arī kāda ģimenes locekļa darba zaudējums. Īpaši negatīvi tas atspoguļojās ģimenēs ar bērniem.

    Šajā laikā ir būtiski ģimenēm savlaicīgi sniegt visaptverošus, intensīvus un uz ģimenes locekļu individuālajām vajadzībām vērstus atbalsta pakalpojumus. Tas mazinātu nepieciešamību pēc ārpusģimenes aprūpes bērniem un ar to saistītos izdevumus un psiholoģiskās sekas.

    Tāpēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas izmēģinājuma projektā par atbalsta sistēmas pilnveidi bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē 12 mēnešus tiks sniegts ģimenes psihoterapijas pakalpojums.

    Pakalpojums būs pieejams ģimenēm ar bērniem, kā arī bērniem no 12 līdz 18 gadu vecumam, kuru vecāki dzīvo šķirti vai atrodas šķiršanās procesā visā Latvijas teritorijā. To paredz otrdien, 14. jūlijā, valdības sēdē pieņemtie Ministru kabineta grozījumi

    Šobrīd ģimenes psihoterapijas pakalpojums ir maksas pakalpojums, ko nereti nevar atļauties tās ģimenes, kurām tas būtu vitāli nepieciešams, tāpēc izmēģinājuma projekta ietvaros katrai ģimenei tiks nodrošinātas līdz 10 bezmaksas ģimenes psihoterapeita konsultācijām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē