• FOTO: Lemberga dēlam patiešām grezns izlaidums

    Skola
    Zane Piļka- Karaļeviča
    16. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aivars un Artūrs Lembergi.
    Foto: Facebook
    Aivars un Artūrs Lembergi.
    Arī populāru ļaužu atvases šajā laikā svin savus pirmos izlaidumus – noslēdz bērndārznieku gaitas –, un viņu rokās nonāk pirmais dokuments, kas apliecina gatavību jaunam dzīves cēlienam – skolai. Ar lielu nepacietību pirmo izlaidumu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē «Saulīte» gaidīja bijušā Ventspils mēra jaunākais dēls.

    «Dēlam bija pirmais izlaidums, kuram viņš gatavojās jau vismaz pusgadu,» žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstījusi Kristīne Lemberga. «Izlaidums, viņaprāt, bija tāda kā robežšķirtne starp būšanu mazam un lielam.» Svētku dienā Artūram bija elegants uzvalks un tauriņš, bet mati bija ieveidoti stilīgā frizūrā. «Artūrs pats sev taisīja frizūru. Viņam ļoti patīk to darīt, jo, apmeklējot frizētavu, samācīts lietot dažādus matu veidošanas līdzekļus, kas palīdz savaldīt viņa cirtainos matus. Savukārt uzvalks mantots no brāļa Martina pirmā izlaiduma,» atklāja Kristīne.

    «Izlaidums bija jautrās noskaņās. Pēc svinīgā pasākuma atpūtāmies Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā ar dažādām aktivitātēm bērniem. Tas bija viņu pirmais izlaidums, un vēlējāmies, lai visa grupiņa beidzamo reizi vēl kopā izjūt prieku un jautrību,» pastāstīja Lemberga sieva.

    «Tagad dēls jau gatavojas skolas gaitām, pamatīgāk apgūst lasītprasmi un matemātiku gan mājās, gan pie privātskolotājas. Viņš saka, ka vēlas iemācīties ātri lasīt,» saka Kristīne. Lembergu dēls iestājies Ventspils Centra sākumskolā, kurā paralēli mācībām apgūs arī kādu mūzikas instrumentu. Kristīne atzina – dēls ļoti gaida skolas gaitu sākumu.

    Visvairāk Artūru interesējot dabas zinātnes.

    «Viņam patīk izpētīt katru rāpuli, tauriņu, pat čūskulēnu, aizraujas ar dažādu eksperimentu veikšanu.

    Arī sportot viņam patīk un jau vairākus gadus pastiprināti apgūst peldēšanas prasmes,» priecājās topošā pirmklasnieka mamma.

    Artūra hobijs, tāpat kā tētim, ir makšķerēšana. «Par to liecina neskaitāmie foto ar lielākām vai mazākām zivīm. Iemīļotā makšķerēšanas metode ir spiningošana, kuru iemācīja tētis. Turklāt nupat sākās zandartu sezona. Tā ir Artūra iecienītā zivs gan makšķerējot, gan ēdot,» pasmaidīja Kristīne.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē