• Žurnāla KLUBS novembra gadžetu apskats

    Sabiedrība
    Kristaps Skutelis
    10. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aplūkojam jaunumus gadžetu pasaulē!

    Samsung Galaxy Z Fold2 5G

    Samsung ir viens no tiem retajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas ne tikai apgādā mūs ar ikdienā izmantojamām ierīcēm. Uz šā uzņēmuma inženieru pleciem gulstas atbildība par tādu tehnoloģiju izstrādi, ko lietosim vien pēc 5 vai pat 10 gadiem. Kopš pagājušā gada Samsung sāk pircējiem piedāvāt salokāmus viedtālruņus, kas, lai arī izskatās kā atceļojuši no nākotnes, ir reāli lietojami.

    Pērnā gada Galaxy Fold vajāja dažādas problēmas, un šis telefons nebija oficiāli nopērkams Latvijā. Abas šīs bēdas ir izlabotas jaunajā Galaxy Z Fold2, ko par 2000 eiro varam nopirkt arī Latvijā un kas pēdējā gada laikā ir pamatīgi pieaudzis.

    Salocītā veidā tas ir pašaurs, bet diezgan pierasts viedtālrunis. Atliek to atvērt, un mēs iegūsim 7,6 collas lielu ierīci, ko varētu pat nosaukt par planšetdatoru. Atvērtā veidā mēs ērtāk varēsim aplūkot tīmekli, lasīt grāmatas, strādāt ar tabulām vai skatīties filmas. Turklāt atvērtā veidā uz telefona ekrāna varēsim atvērt 3 dažādas lietotnes. Arī veiktspējas, kameru un baterijas spējas ir tuvas flagmaņtelefonu sniegumam. Ja meklē maksimāli modernu telefonu, kas vismaz pagaidām būs tikai retajam, Samsung Galaxy Fold2 5G pavisam noteikti ir izvēle numur viens!

    Cena: ap 2000 €

    Sony WH-1000XM4

    Sony varbūt ne vienmēr spēj izveidot vienkārši izrunājamus un atmiņā paliekošus produktu nosaukumus, taču tas audioproduktus prot radīt pievilcīgus un kvalitatīvus. WH-1000XM jau vairākus gadus var uzskatīt par vienām no labākajām pāri ausīm velkamajām austiņām ar aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju. Ar nupat izlaisto jauno WH-1000XM4 modeli Sony kvalitātes latiņu ir pacēluši vēl nebijušos augstumos.

    Austiņas nodrošina tīru skanējumu un fantastiski tiek galā ar vides trokšņiem. Trokšņu slāpēšanas funkcijas darbība tiek pielāgota katra klausītāja ausīm, un tāpat tiek ņemts vērā atmosfēras spiediens.

    Es patiešām iesaku šādas austiņas izmēģināt lidojuma laikā. Lai mēs skanējumā nepazustu pavisam, austiņas piedāvā īpašu darbības režīmu, kura darbības laikā starp trokšņiem tiek izfiltrētas un mums padarītas dzirdamas apkārtējo cilvēku sarunas un paziņojumi. Šīs ir vienas no tehnoloģiski iespaidīgākajām austiņām, ko jelkad esmu izmēģinājis. Plus, tās ir vieglas un ērtas arī ilgstoši lietojot. Šīs austiņas uzlādētas skan pat 30 stundas, taču mēs tās negribēsim novilkt nekad!

    Cena: ap 380 €

    Seagate Game Drive for PS4

    Ja pazīsti kādu kaislīgu PlayStation 4 spēļu fanu un vēlies viņu iepriecināt, tad apskati šo Seagate produktu. Tas ir ārējais cietais disks, ko pieslēdzot pie konsoles varēsim pagalam vienkāršā veidā uzglabāt vēl vismaz 50 spēles, ja izvēlēsimies 2TB versiju, vai vēl vairāk spēļu, ja nopirksim 4TB versiju. Mūsdienās spēļu diski lēnām aizslīd vēstures mēslainē, arvien vairāk spēļu tiek lejupielādētas tikai digitālā formātā, un modernākās spēles spēj visai ātri aizpildīt konsoles iebūvēto atmiņu. Vairs nevienu nepārsteigsi ar spēli, kas aizņem  vairāk nekā 100 GB vietas. Seagate līdzīgus produktus piedāvā arī Microsoft Xbox konsoļu lietotājiem, kā arī Windows geimeriem.

    Cena no 80 €  

    PocketBook Color

    Lai arī globāli pazīstamākais elektronisko grāmatu lasītājs ir e-komercijas giganta Amazon veidotais Kindle, tomēr mūsu pusē cilvēki ir raduši digitālo saturu iegūt «citos ceļos» – šāda satura patērēšanai vairāk piemērotas ir citu ražotāju ierīces. Latvijā populāri ir Ukrainā aizsāktā, bet nu jau no Šveicē bāzētā uzņēmuma PocketBook produkti. Kopš 2007. gada, kad tika dibināts šis uzņēmums, izlaisti jau vairāk nekā 40 dažādi e-grāmatu lasītāji, un viens no svaigākajiem produktiem ir PocketBook Color.

    Jau pēc nosaukuma varam noprast, ka ierīce ir aprīkota ar 6 collas lielu elektriskās tintes displeju, kas spēj attēlot krāsas. Tas ir displeju tips, kas nenogurdina acis kā ierastie planšetdatori un telefoni, un patērē ļoti maz enerģijas, lai varam lasīt grāmatas nedēļām ilgi. Ierīces displejs ir izgaismots, tātad varēsim turpināt lasīt arī vakara krēslā un sabiedriskajā transportā.

    PocketBook Color atbalsta 19 grāmatu un 4 grafisko failu formātus, kā arī spēj atskaņot audio. 16 GB iebūvētā atmiņa un iespēja izmantot atmiņas kartes ļaus ierīcē ielādēt tūkstošiem grāmatu. Kvalitatīvi nostrādāti e-grāmatu lasītāji ar krāsainiem displejiem tikai tagad sāk parādīties pārdošanā, un izskatās, ka PocketBook Color ir labs pirkums grāmatu mīļotājiem.

    Cena ap 200 €

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē