• «Warriors» nonāk uzvaras attālumā no NBA čempiontitula

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    14. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā mačā Goldensteitas «Warriors» savā laukumā ar 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20) pārspēja Bostonas «Celtics», nonākot vienas uzvaras attālumā no triumfa čempionātā.

    Sērijā līdz četrām uzvarām «Warriors» ir vadībā ar 3–2 un čempionu titulu var nodrošināt nākamajā mačā ceturtdien Bostonā.

    Pirmajā ceturtdaļā mājinieki spēja panākt pat 16 punktu pārsvaru, ko līdz puslaikam nedaudz sadeldēja viesi, ejot pārtraukumā ar –12. Trešajā ceturtdaļā iniciatīvu pārņēma jau «Celtics» spējot iegūt piecu punktu pārsvaru, taču mājinieki pirms pēdējās ceturtdaļas tomēr atspēlējās un bija vadībā ar 75:74. Izšķirošā izrādījās pēdējā ceturtdaļā, kura precīzāki bija «Warriors» basketbolisti, spējot panākt uzvaru sērijas piektajā mačā ar 104:94.

    Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Endrū Viginss, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas zem groziem. 21 punkts Kleja Tompsona rēķinā, bet Stefens Karijs šoreiz izcēlās ar 16 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, netrāpot grozā nevienu no deviņiem izpildītajiem tālmetieniem.

    «Celtics» līderis Džeisons Teitams guva 27 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, Markuss Smārts guva 20 punktus, bet Džeilena Brauna rēķinā 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

    Ja finālsērijā būs nepieciešams septītais mačs, tas 19.jūnijā notiks «Warriors» laukumā.

    «Warriors» pēdējo reizi NBA čempionātā uzvarēja 2018.gadā, bet «Celtics» – 2008.gadā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē