• «Volkswagen» prezentēs modeļa sērijas nākotni ar «California CONCEPT»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    7. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    1988. gadā pirmais uz «VW Bus» (T3) bāzes izstrādātais «California» modelis savu pasaules debiju piedzīvoja auto izstādē «Caravan Salon». Tieši pēc 35 gadiem un 260 000 saražotiem automobiļiem Volkswagen komerctransports nozares lielākajā pasākumā Diseldorfā kārtējo reizi pasaulei piedāvās pirmizrādi – «California CONCEPT», kas sniegs ieskatu šī modeļa nākotnē. Sākot no 2024. gada, jaunās paaudzes «California» versiju paredzēts ražot Vācijas «Volkswagen» komerctransporta rūpnīcā Hannoverē.

    California CONCEPT – viss jauns, bet ar mērķi saglabāt klasisko

    Daudziem tādi modeļi kā California Beach, Coast un Ocean asociējas ar brīvību uz riteņiem. Ar California CONCEPT modeli Volkswagen komerctransports visiem Caravan Salon izstādes apmeklētājiem Diseldorfā piedāvās ieskatu visu laiku veiksmīgākā kempera nākotnē.

    California modelis, kas veidots balstoties uz Multivan ar pagarināto garenbāzi, arī tagad ir unikāls automobilis savā klasē. Arī papildu inovatīvas idejas pastiprina busiņa dubulto konceptu, jo tas ir  ideāli piemērots ikdienas lietošanai, kā arī ātri pārvēršams par kemperi, kas piemērots jebkuram piedzīvojumam. Ne tikai 2021. gadā tirgū prezentētā Multivan izcilās braukšanas īpašības apvienojumā ar 35 gadu pieredzi padara to par ideālu kemperi mūsu laikam.

    Pirmo reizi California CONCEPT piedāvās arī plug-in hibrīda tehnoloģijas priekšrocības vēl lielākai elastībai un ievērojamam komforta līmenim uz ceļa. Tas ir jaudīgs un ekonomisks, kā arī pārstāv uz nākotni orientētu un atbildīgu mobilitāti ar iespējām pārvietoties tikai ar elektrisko piedziņu. Tajā pašā laikā automobiļa piemērotība lielu attālumu veikšanai sniedz drošības sajūtu, dodoties tālāk prom no lielceļiem un šosejām.

    Tāpat šis kemperis būs arī vieds – kopā ar interaktīvo lietotni Cali on Tour pašreizējais California 6.1 jau ir viens no vismodernākajiem automobiļiem šajā segmentā. Konceptauto tiks prezentēts Volkswagen komerctransporta stendā 16. hallē (D52–01).

    California – tas ir dzīvesveids

    California ir vairāk nekā tikai kemperis – tas ir dzīvesveids un brīvības vēstnieks. Četru paaudžu laikā līdz šim pārdoti vairāk nekā 260 000 šī kompaktā kempera vienību. Tiem visiem kopīgs ir viens svarīgs elements – paceļams jumts un telts gandrīz divu metru augstumā. California CONCEPT Diseldorfā tiks prezentēts ar paceļamo jumtu.

    Atskatoties pagātnē – 35 California gadi

    California vēsture sākās 1988. gadā ar īpašu kempera modeli, kas tika veidots uz Transporter T3 paaudzes bāzes. Vēlāk tā paša gada vasarā pirmais California tika prezentēts Caravan Salon izstādē. To bija iespējams pasūtīt divās krāsās – pasteļu baltā un masalas sarkanā. Salona dizaineri savu stila izjūtu demonstrēja ar nevainojami veidoto virtuvi baltā un pelēkā krāsā. Busiņa pievilcīgā cena, atjautīgās detaļas un tehnoloģijas nekavējoties radīja interesi par California modeli – jau pirmajā gadā tika pārdotas 5 000 vienības. Turpmākajos gados California no īpaša modeļa kļuva par neatkarīgu modeļa sēriju, pakāpeniski kļūstot par aizvien pieprasītāku automobili.

    Pāreja no T3 uz T4 1990. gada augustā bija līdzvērtīga tehniskai revolūcijai. Pēc četrām desmitgadēm, kuru laikā ar četru cilindru bokserdzinēju aprīkotiem Transporter modeļiem bija aizmugures piedziņa, komercauto speciālisti vienkārši visu apgrieza kājām gaisā – viņi pārvietoja dzinēju uz priekšu, tam jaudu pievadot priekšējai asij. Tas izmainīja visu – dizainu, ritošo daļu, dzinējus un ietilpību, tādējādi kemperī radot ievērojami vairāk vietas, īpaši aizmugurē. California T4 papildu vietu izmantoja,  nodrošinot vairāk vietas ceļošanai nekā jebkurš cits tā laika kemperis. Kopumā California T4 bija vēl viens tirgus līderis, un līdz 2003. gadam tika pārdotas aptuveni 39 000 vienības.

    Uz piektās paaudzes Transporter veidotais California ieviesa jaunu komforta dimensiju kompaktajiem kemperiem. Taču arī šis California modelis palika uzticīgs oriģinālā modeļa inovatīvajam telpas konceptam. Līdz 2015. gadam aptuveni 55 000 kemperu entuziastu bija izvēlējušies T5 California, kas jau sen bija kļuvis par veiksmīgāko kemperi savā klasē. 2015. gadā tirgū tika prezentēts uz sestās paaudzes Transporter veidots California ar daudzām autovadītāja asistentu sistēmām, un tirdzniecības apjoms sasniedza jaunu rekordaugstu līmeni – 2017. gadā T6 California pārspēja šīs modeļa sērijas rekordu ar 15 155 pārdotiem automobiļiem viena gada laikā.

    2019. gada 30. augustā Volkswagen komerctransports prezentēja California 6.1. Līdz tam laikam tika saražoti vairāk nekā 175 000 California automobiļu. Jaunais California 6.1 nemanāmi turpināja savu priekšgājēju veiksmes stāstu. Viena no tā jaunajām funkcijām bija skārienjutīgais ekrāns jumta konsolē, ar kuru varēja kontrolēt visus galvenos kempera iestatījumus un aplūkot svarīgāko informāciju. California CONCEPT salonā šis displejs tiks pārveidots par planšetdatora formāta ekrānu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē