• «Volkswagen» prezentē sportisko «ID. GTI Concept»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Līdz 2027. gadam «Volkswagen», Eiropas lielākais autoražotājs, tirgū prezentēs vienpadsmit jaunus pilnībā elektriskus modeļus, tādējādi piedāvājot visplašāko elektrisko automobiļu klāstu starp visiem ražotājiem – no kompakta izmēra automobiļa par cenu, kas nepārsniedz 25 000 eiro, līdz ģimenes sedanam.

    Nākotnē būs pieejamas arī sportiskas un aizraujošas GTI versijas atsevišķiem pilnībā elektriskajiem ID. saimes modeļiem. ID. GTI Concept izstādes automobilis, kas pirmo reizi prezentēts IAA Mobility izstādē Minhenē, sniedz padziļinātu ieskatu tam, kā Volkswagen pārnesīs ikonisko GTI marķējumu uz elektriskajiem automobiļiem. Starptautiskajā automobiļu izstādē Volkswagen jaunā virzība pirmo reizi būs redzama visās jomās.

    Līdzās tādiem elektroautoID. GTI Concept, ID.4, ID.5 un jaunajam ID.7, Volkswagen turpinās piedāvāt arī efektīvus ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotus automobiļus, piemēram, jaunās paaudzes Passat un Tiguan. Paralēli notiekošajā pasākumā Open Space, kas norisināsies Odeonsplatz laukumā Minhenes centrā, Volkswagen parādīs sevi arī kā pieejamu zīmolu, kas vēlas iesaistīties diskusijās ar apmeklētājiem.

    Volkswagen Passenger Cars izpilddirektors Tomass Šēfers (Thomas Schäfer) norāda: «Pēdējo mēnešu laikā esam reorganizējuši Volkswagen. Mūsu darbības vienmēr ir vērstas uz to, ko klienti  sagaida no mums. Pirmo reizi mūsu jaunās virzības pilns piedāvājumu klāsts būs redzams izstādē IAA Mobility. Volkswagen piedāvā to, ko klienti vēlas – neatkarīgi no tā, vai tie ir elektriskie, iekšdedzes dzinēja vai hibrīda automobiļi. Visi mūsu jaunie modeļi pārsteidz ar efektivitāti, intuitīvu vadību un augstu kvalitāti, kas izpaužas visās jomās. Tādējādi mēs pildām savu solījumu pilnībā pievērsties klientu vajadzībām.»

    Vēl straujāks elektriskās mobilitātes temps

    Līdz 2027. gadam tirgū nonāks vienpadsmit jauni elektriski Volkswagen modeļi. Pirmais no tiem būs ID.7, kas ir pirmais pilnībā elektriskais Volkswagen sedans ar plašu salonu un nobraukšanas distanci līdz 700 kilometriem ar vienu uzlādi. Ar ID. GTI Concept izstādē IAA Mobility Volkswagen pirmo reizi demonstrē, kā GTI marķējums tiks pārcelts uz elektriskās mobilitātes laikmetu. Paredzēts, ka uz modulārās elektromobiļu konstrukcijas sistēmas (MEB) veidotā automobiļa sērijveida versija pie klientiem nonāks 2027. gadā.

    «Ideāla pārvietošanās komforta un ikdienas lietojamības kombinācija – tieši to jau gadu desmitiem nozīmē GTI,» saka Šēfers. «Ar ID. GTI Concept mēs pārceļam GTI DNS elektriskajā laikmetā. Tas joprojām ir sportisks, ikonisks, tehnoloģiski progresīvs un pieejams, taču tagad ar jaunu interpretāciju rītdienas pasaulei – elektrisks, pilnībā savienots un aizraujošs. Tas nozīmē, ka GTI ir nākotne gan mūsu zīmolam, gan faniem.»

    Uzsvars uz pamata modeļiem

    Vēlākais no 2033. gada Volkswagen Eiropā ražos tikai elektriskus automobiļus. Līdz tam laikam produktu klāstā joprojām nozīmīga loma būs efektīviem ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotiem automobiļiem. Tuvākajā nākotnē Volkswagen galvenokārt koncentrēsies uz saviem veiksmīgākajiem modeļiem, tai skaitā Golf, T-Roc, Passat un Tiguan. Izstādē IAA Mobility apmeklētāji var tuvāk iepazīties ar Passat un Tiguan jaunajām paaudzēm.

    Būs iespējams aplūkot arī šo divu modeļu plug-in hibrīda versijas, kas balstītas uz MQB platformas. Šie modeļi sniegs iespēju ar elektrisko piedziņu nobraukt aptuveni 100 kilometrus un veikt līdzstrāvas ātro uzlādi ar jaudu līdz 50 kW.

    «Ar jauno Tiguan un jauno Passat mēs piedāvājam MQB platformas priekšrocības mūsu klientiem vislabākajā iespējamajā veidā. Mūsu iekšdedzes dzinēju modeļu pēdējo paaudzi mēs padarām labāku nekā jebkad agrāk,» papildina Šēfers.

    Pārveidots zīmola DNS un paplašinātas produktu funkcijas

    Pēdējo nedēļu un mēnešu laikā uzņēmums ir paātrinājis ACCELERATE stratēģijas īstenošanu. Pārkārtojot modeļu plānošanu un skaidri koncentrējoties uz klientiem, Volkswagen vēlas kļūt par iecienītu un mīlētu zīmolu. Šis plāns iekļauj pieejamu mobilitātes produktu piedāvāšanu ikvienam. 2026. gadā ID. 2all – elektriskais automobilis ar cenu līdz 25 000 eiro – paplašinās zīmola piedāvājumu mazajā un plašai auditorijai pieejamā segmentā.

    Arī dizaina valoda Volkswagen ir jauna, un tā balstās uz stabilitātes, komforta un aizrautības pīlāriem. Automobiļa salonā uzsvars likts uz augstas kvalitātes izskatu un zīmolam raksturīgo intuitīvo lietošanas pieredzi. Programmatūras un informācijas un izklaides sistēmas jomā Volkswagen visos modeļos ievieš uzlabotas funkcijas, tostarp inteliģento balss asistentu IDA, lielākus displejus un pakalpojumus pēc pieprasījuma tādām funkcijām kā navigācija.

    Pieejams zīmols

    Ar pasākumu sēriju Open Space Minhenes centrā Odeonsplatz laukumā Volkswagen rada vietu interesantām tikšanās reizēm un dialogam. Tur notiks paneļdiskusijas ar devīzi #OneFuture (#VienaNākotne), kurās galvenokārt tiks apspriesti sociāli temati. Otrdien zīmola valdes locekle un pārdošanas, mārketinga un pēcpārdošanas vadītāja Imelda Labē (Imelda Labbé) uzņems daudzkārtējo paraolimpisko spēļu zelta medaļnieci Verenu Benteli (Verena Bentele), lai kopā ar viņu un citiem viesiem diskutētu par daudzveidību un iekļaušanu. Iekļaušanai ir svarīga loma visās Volkswagen aktivitātēs izstādē IAA. Gan izstādes stends, gan Open Space pieejams cilvēkiem ratiņkrēslos. Visos Open Space pasākumos piedalīsies surdotulks, un arī neredzīgajiem tiks piedāvātas īpašas stenda ekskursijas.

    «Open Space ir piemērs tam, kā mēs Volkswagen praksē īstenojam daudzveidību un iekļaušanu. Kā jau norāda mūsu nosaukums, mēs esam zīmols visiem cilvēkiem. Tāpēc mūsu mērķis ir novērst pēc iespējas vairāk šķēršļu, lai mēs spētu iesaistīties diskusijās ar pēc iespējas vairāk cilvēku. Tikai tādā veidā mēs varam noskaidrot, ko mūsu klienti no mums vēlas tādās jomās kā automobiļu dizains un ekspluatācija,» saka Labē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē