• Vīķe-Freiberga: Valdības veidošanā politiķi atgādina bērnus ap smilškasti, kas nevar sadalīt kaktiņus

    Viedokļi
    Ziņu aģentūra LETA
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Trentjevs/F64
    Valdības veidošanā politiķi atgādina bērnus ap smilškasti, kas nevar sadalīt kaktiņus, vērtējot topošās koalīcijas sekmes, intervijā TV3 raidījumā «900 sekundes» atzina bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

    Eksprezidente atzīst, ka ir vīlusies jaunajos deputātos. «Ir trīs ceturtdaļas jaunu deputātu, viņiem ir iespējas parādīt tautai, cik daudz labāki viņi ir par iepriekšējiem. Taču vienlaikus mums vajadzīga turpinātība. Domāju, ka tas, ka tika parādīta uzticība premjera pārstāvētai partijai, kaut ko nozīmē,» pauda Vīķe-Freiberga, atgādinot, ka laikā, kamēr viņa bija Valsts prezidente, nomainījās virkne premjeru, kuru skaits bijis par lielu.

    Vērtējot jaunās valdības veidošanas procesu, eksprezidente norādīja, ka valdības veidošana ir sarežģīts process, bet ne tik sarežģīts, kā uzbūvēt raķeti, kas lido uz Marsu. «Man žēl noraudzīties, kā atspoguļojas politiķu sarunas, un tautai kārtējo reizi rodas iespaids, ka tā kā bērni ap smilškasti nevar sadalīt, kurš kaktiņš vienam, kurš – otram,» pauda eksprezidente.

    Vīķe-Freiberga uzskata, ka valstvīriem ir jāspēj pakāpties augstāk un nopietni koncentrēties uz ideoloģiskiem jautājumiem, kuros ir domstarpības, nevis vispirms skatīties, ko darīs sadalītie amati.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē