• Viedais draugs uz pirksta – gudrais gredzens

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    14. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Viedpulkstenim un viedajai aprocei pievienojies jauns radinieks – viedais gredzens. Šī ierīce pēdējos gados kļūst arvien populārāka, ļaujot gan norēķināties veikalos, gan uzraudzīt savu veselības stāvokli, vienlaikus kalpojot kā mūsdienīga un diskrēta rotaslieta.

    Tehnoloģiju attīstība katru desmitgadi uzņem aizvien straujākus apgriezienus – no mežonīgi liela datora, kas aizņēma visu istabas platību un prata izpildīt vien primitīvas darbības, līdz pievilcīgam gredzenam, kura spēkos ir kalpot par jūsu veselības uzraugu.

    Ideja par gudro gredzenu parādījās jau 2013. gadā, kad Google izstrādāja pirmo viedo gredzenu, kas ļāva autorizēties datorā, iztiekot bez paroļu ievadīšanas. Pēc gada tirgū kļuva pieejams gredzens, kuru ar Bluetooth starpniecību varēja savienot ar viedtālruni. Raudzīsim, uz ko tagad spējīgi viedie gredzeni.

    Norēķiniem

    Jau ilgāku laiku par preču norēķiniem veikalā nav jāizmanto skaidra nauda, maksājumu karte vai viedtālrunis. Pirms dažiem gadiem Citadele bija pirmā banka Baltijas reģionā, kas piedāvāja izmantot elegantāku veidu – maksājumu gredzenu. Šis ir īpaši noderīgs gadžets tiem, kam patīk iziet no mājas bez maka vai somas. Ja pirkuma summa ir līdz 50 eiro, PIN kods nebūs jāievada. Norēķinu process ir tik vienkāršs, ka varētu ievest lielā pirkšanas kārdinājumā, tāpēc mobilajā lietotnē var sekot līdzi tēriņiem vai nobloķēt gredzenu.

    Gredzena funkcionalitāte ir svarīga, taču šis joprojām ir sievišķīgs aksesuārs, tāpēc estētiskais noformējums var ņemt virsroku. Gredzens ir izgatavots no izturīgas keramikas, kas pasargā to no skrāpējumiem un ūdens bojājumiem, tāpēc vari sportot, mazgāt rokas un peldēties bez raizēm. To var pieskaņot apģērbam vai gaumei, izvēloties baltu, melnu, zilu vai melnbaltu krāsu. Ne mazāk svarīgi – tas nav jāuzlādē.

    Katram klientam gredzens tiek veidots individuāli.

    Protams, norēķiniem iespējams izmantot arī citu ražotāju izgatavotos gredzenus, piemēram, McLear RingPay, Token Smart Ring, OPN Ring, K Ring u. c.

    Jūsu veselībai

    Sākotnēji viedo gredzenu funkcijas bija ierobežotas, šobrīd tas ļauj uzraudzīt arī visdārgāko – mūsu veselību, ko paši ne vienmēr spējam objektīvi novērtēt. Vairāki gredzeni pārņēmuši viedpulksteņu funkcijas, spējot noteikt skābekļa līmeni asinīs, analizēt sirdsdarbību, izmērīt pulsu, uzraudzīt miega kvalitāti un tikt galā ar citiem svarīgiem uzdevumiem. Gredzens prot nolasīt mūsu pašsajūtas rādītājus, viedtālrunī sniedzot dažādus ieteikumus, ko darīt, lai ikdienā justos labāk. Tāpat tas var sekot līdzi miega režīmam, iesakot labākos gulētiešanas un celšanās laikus. Placebo efekts vai ne, bet daļa viedo gredzenu nēsātāju atzinuši, ka miega kvalitāte un pašsajūta ikdienā uzlabojusies, pateicoties dažādajiem ieteikumiem.

    Jāņem vērā!

    • Dažiem viedajiem gredzeniem visas funkcijas iespējams izmantot vien tad, ja veiksiet ikmēneša abonementa maksu. Piemēram, Oura Ring Gen3 – 6 eiro mēnesī.
    • Šobrīd viedo gredzenu tirgus ir samērā neliels, tāpēc ražotie modeļi ir aktuāli vairākus gadus. Ražotāju vidū arī nevar redzēt pazīstamos zīmolus, kas ražo viedtālruņus vai citas mums ierastas ierīces. Tas nozīmē, ka nāksies iepazīt jaunas kompānijas, nevis uzticēties dzirdētiem nosaukumiem.
    • Pašmāju internet-veikalos viedo gredzenu piedāvājums ir ļoti ierobežots, tāpēc šīs ierīces visdrīzāk nāksies uzmeklēt ārzemju veikalos.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē