• VIDEO: Rīgā banānu kastēs atrod 168 kilogramus, iespējams, kokaīna

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video / Valsts policija
    Dienu pirms Ziemassvētkiem Valsts policijā vērsās kāda mazumtirdzniecības tīkla drošības dienests informējot, ka Rīgā divās tirdzniecības vietās banānu kastēs zem šiem augļiem atrasti iepakojumi ar baltu pulverveida vielu. Veicot procesuālās darbības, Valsts policija izņēma 168 iepakojumus ar vielu, kas vizuāli atgādina kokaīnu, kopā svarā sasniedzot aptuveni 168 kilogramus.

    Noskaidrots, ka prece ievesta no Dienvidamerikas un notiek aktīva sadarbība ar uzņēmumiem, kuri saņēma konkrēto banānu partiju. Patlaban kriminālprocesā nav aizturēto personu; izmeklēšana turpinās.

    Valsts policijā informācija par aizdomīgo banānu kastu saturu tika saņemta 23. decembra pēcpusdienā, pēc kā nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess un Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde sadarbībā ar teritoriālajām policijas struktūrvienībām veica procesuālās darbības, kā rezultātā izņemti 168 iepakojumi ar pulverveida vielu. Vielai nozīmēta ekspertīze, lai precīzi noteiktu izņemto vielu un tās svaru. Tāpat tika veiktas pārbaudes visās attiecīgā mazumtirdzniecības tīkla tirdzniecības vietās Latvijā, lai izslēgtu iespēju, ka kastes ar aizdomīgo pildījumu nonāktu apritē citviet. Izmeklēšanas laikā tika veiktas kopumā piecas kratīšanas, kā arī citas procesuālās darbības.

    Noskaidrots, ka konkrētā banānu partija, kurā tika atrasti iepakojumi ar pulverveida vielu, saņemta no Dienvidamerikas. Uz šo brīdi ir noskaidroti un pārbaudīti visi uzņēmumi, kuri saņēma banānus no šīs partijas un uzņēmumi aktīvi sadarbojas ar Valsts policiju. Lietā šobrīd neviena persona nav aizturēta. Ņemot vērā, ka izmeklēšana kriminālprocesā ir pašā sākuma stadijā, Valsts policija šobrīd no plašākiem komentāriem atturas.

    Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas un 190.1 panta trešās daļas, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros, organizētā grupā, kā arī narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai lielos apmēros, organizētā grupā. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē