• Vēlas lauzt Grīziņkalna elektroauto uzlādes nomas līgumu

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Publicitātes foto
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Rīgas domes deputātu frakcija «Progresīvie» gaidāmajā 13. februāra Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas sēdē iesniegusi priekšlikumu, vērtēt Grīziņkalna elektroauto uzlādes stacijas zemes nomas līguma laušanu. Tādejādi tiktu panākta iedzīvotāju līdzdalības projekta «Laiks tirgum Grīziņkalnā» saglabāšana.

    Minētā zemes nomas līguma redakcija paredz pašvaldības tiesības vienpusēji atkāpties no līguma, ja zemesgabals nepieciešams citu sabiedrības vajadzību nodrošināšanai vai publisko funkciju veikšanai. Turklāt līgums sastādīts tā, ka pašvaldībai nerastos zaudējumi par vienpusēju atkāpšanos.

    2023. gadā iedzīvotāju līdzdalības projekts «Laiks Tirgum Grīziņkalnā» ieguva 2399 iedzīvotāju parakstu, kas pierāda, ka minētais zemesgabals ir nepieciešams sabiedrības vajadzību nodrošināšanai. Vienlaikus Grīziņkalna apkaimes biedrība vairākkārt publiski aicinājusi projektu saglabāt. Abi šie apstākļi norāda uz nepārprotamu apkaimes kopienas vēlmi projektu saglabāt.

    «Ja vēlamies, lai Rīgas iedzīvotāji justos lepni par savu pilsētvidi un turpmāk uzticētos Rīgas domei, tad šī kļūda ir jālabo. Rīgai nepieciešamas vairāk vietu, kur iedzīvotājiem pavadīt kopā laiku, iegādāties mājražotāju labumus un vienkārši justies labi sakoptā vidē!» Norāda deputāts Igors Kļaviņš.

    Šodienas Grīziņkalna apkaimes biedrības paziņojumā tiek norādīts, ka 8.februāra iesaistīto pušu sanāksmes beigusies bez rezultātā. Tā kā risinājums nav atrasts Progresīvie uzskata, ka nomniekam iespējami ātri jāpaziņo par to, ka līgums tiks lauzts, un jautājums ir skatāms bez liekas vilcināšanās.

    Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas locekļiem 13. februāra sēdē būs jābalso par priekšlikuma iekļaušanu darba kārtībā, lai tālāk vērtētu līguma laušanas iespējas un sekas.

               

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē