• Valmieras dome lems par atsevišķu bibliotēku un tautas namu likvidēšanu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    30. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valmiera.lv
    Šodien Valmieras novada dome lems par atsevišķu bibliotēku un tautas namu likvidēšanu, liecina Valmieras novada domes sēdes darba kārtība.

    Valmieras novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā jau tika izskatīti lēmumprojekti par administratīvām izmaiņām Valmieras novada bibliotēku un kultūras iestāžu struktūrā. Savukārt Finanšu komitejā lemts papildināt lēmumprojektus par tālākām rīcībām.

    Kā informē pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece, nolemts likvidēt Ķoņu un Skaņkalnes bibliotēkas un to cilvēku un materiāltehniskos resursus novirzīt attiecīgi uz Naukšēnu bibliotēku un Mazsalacas bibliotēku.

    Skaņkalnes bibliotēkas līdz šim sniegtie bibliotēkas pakalpojumi iedzīvotājiem būs pieejami Mazsalacas bibliotēkā. Darbinieks turpmāk strādās Mazsalacas bibliotēkā kā vecākais bibliotekārs, nodrošinot pakalpojumus arī Skaņkalnes pagasta iedzīvotājiem. Ķoņu pagasta bibliotēkas pakalpojumus iedzīvotāji turpmāk varēs saņemt Naukšēnu vai Rūjienas bibliotēkā. Darbinieks turpmāk strādās Naukšēnu pagasta bibliotēkā.

    Citas izmaiņas Valmieras novada bibliotēku tīklā nav plānotas, sola Melece.

    Valmieras novadā darbojas septiņi kultūras centri ar 23 struktūrvienībām. Astoņas no šīm struktūrvienībām tiks likvidētas, «funkcijas un finansējums pārvirzot kultūras funkciju īstenošanai iedzīvotājiem». Pašvaldība apgalvo, ka izmaiņas esot administratīvas – ēkās gan nedarbosies konkrētā pašvaldības kultūras iestāde, bet visi kultūras darbinieki darbošoties citās kultūras struktūrvienībās un turpināšot veidot kultūras pakalpojumus iedzīvotājiem.

    Ķoņu un Valmieras pagasta kultūras namu ēkas tiks pārdotas, bet pārējās ēkās plānota kultūras funkciju īstenošanas turpināšana un tām būšot «iespēja kļūt par radošo kopienu vietām».

    Konceptuāli jautājums ar deputātiem ir pārrunāts jau oktobrī, notikušas tikšanās ar kultūras iestāžu un apvienību vadītājiem, arī iedzīvotājiem, piebilda pašvaldības pārstāve.

    Pēc Meleces paustā, izmaiņu mērķis esot «nodrošināt kvalitatīvu, sabiedrībai pieejamu kultūras pakalpojumu pieejamību novadā un iespējas iedzīvotājiem aktīvi iesaistīties un līdzdarboties kultūras procesos, pārdomāti optimizēt resursus un izmaksas, izvērtējot iespējas restrukturizēt kultūras institūciju tīklu, resursus koncentrēt nevis īpašumu uzturēšanai, bet investēt darbiniekos un daudzveidīga pasākuma piedāvājuma nodrošināšanā un kvalitātes uzlabošanā».

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē