• Trūkumcietējiem pieejamas papildu pārtikas pakas

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    7. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    No šā gada 1. novembra līdz 2023. gada 30. aprīlim cilvēkiem ar zemiem ienākumiem būs iespēja saņemt papildu pārtikas komplektu par triju mēnešu periodu Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām palīdzības sniegšanas vietā.

    Pārtikas pakas varēs saņemt, uzrādot derīgu pašvaldības sociālā dienesta izsniegtu izziņu par atbilstību trūcīgās mājsaimniecības statusam,  maznodrošinātas mājsaimniecības statusam (ar ienākumiem 327 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai – 229 eiro), krīzes situācijā nonākušās mājsaimniecības statusam. No 2023. gada 1. janvāra fonda atbalstu (pārtikas, higiēnas un skolas preces) varēs saņemt arī maznodrošinātas mājsaimniecības, kurās ienākumi nepārsniegs 376 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai – 264 eiro.

    Šobrīd 25 partnerorganizācijas – nevalstiskās un reliģiskās organizācijas, pašvaldības un pašvaldību sociālie dienesti – visā Latvijā nodrošina fonda atbalsta paku izdali 446 vietās un izsniedz gatavas maltītes 29 zupas virtuvēs.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē