• Šodien vēl var iesniegt iesniegumu automātiskai nodokļa atmaksai

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    2. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tie iedzīvotāji, kuri ir saņēmuši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vēstules par iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, šodien vēl var iesniegt VID iesniegumu ar savu bankas kontu, lai nodokļa pārmaksu saņemtu automātiski, bez gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas

    Iesniegums ir pieejams VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

    Tiem iedzīvotājiem, kam vēstules tika nosūtītas papīra formātā, iesnieguma veidlapa ir pievienota sūtījumā. To var aizpildīt un iesniegt tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā vai nosūtīt pa pastu.

    Laikā no 30.augusta līdz 8.septembrim VID izsūtīja vēstules vairākiem tūkstošiem iedzīvotāju, kuriem saskaņā ar VID veiktajiem aprēķiniem varētu būt izveidojusies iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pārmaksa par 2022.gadu. Vēstules tika izsūtītas gan elektroniski, EDS sistēmā, gan papīra formātā uz iedzīvotāju deklarēto dzīves vietu.

    Tie iedzīvotāji, kuri līdz 2.oktobrim aizpildīs iesniegumu un norādīs tajā savu bankas kontu, turpmāk IIN pārmaksu, ja tāda būs radusies, varēs saņemt automātiski, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

    Savukārt, ja cilvēkam būs čeki par attaisnotajiem izdevumiem – medicīnu, zobārstniecību, izglītību, bērnu pulciņiem un ziedojumiem, arī turpmāk varēs iesniegt gada ienākumu deklarāciju par trim iepriekšējie gadiem un atgūt pārmaksāto nodokli par tiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē