• Šmits: Būs ļoti jācīnās par Latvijas interesēm ES Klimata politikas jautājumos

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    29. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Būs ļoti jācīnās par Latvijas interesēm Eiropas Savienības (ES) Klimata politikas jautājumos, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» pauda zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

    Raidījumā Šmits norādīja, ka visās trijās viņa pārstāvētajās jomās – lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā – priekšā ir ļoti skarbas sarunas attiecībā uz Klimata politikas realizāciju Baltijā, taču zivsaimniecībā mazāk nekā abās pārējās jomās.

    «Tur būs ļoti jāpacīnās par Latvijas interesēm, lai mēs varam turpmāk izmantot mūsu laukus un mežus tam, kam mēs esam pieraduši izmantot. Klimata politikā mēs esam piemērs citiem, nevis valsts, kurai būtu vēl vairāk kaut kas jādara, lai kļūtu par rezervātu,» teica Šmits, piebilstot, ka Latvijā 52% teritorijas klāj mežs.

    Tāpat ministrs pauda viedokli, ka jāmaksā ir klimata piesārņotājiem, nevis visiem vienādi. «Latvija ir paraugs tam, kā būt zaļiem, un par to būs jācīnās. Lai mums nav tikai »Slīteres rezervāts", bet, lai šeit ir arī lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība," sacīja Šmits.

    Vienlaikus viņš arī atzīmēja, ka Latvijai nav jāpilda visas ES regulas automātiski, bet ir vairāk jāizvirza savas intereses. «Lai kā mēs nerunātu par Eiropas solidaritāti, katra valsts cīnās par nacionālajām interesēm,» piebilda Šmits. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē