• Sēņu diena Līgatnes dabas takās

    Sabiedrība
    28. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Līgatnes dabas takas sestdien, 2. septembrī, no plkst. 11.00 aicina ikvienu interesentu uz Sēņu dienu. Papildus pastaigai pa Līgatnes dabas takām pasākumā būs iespēja apskatīt cepurīšu sēņu izstādi, kas veidota no Līgatnes un Siguldas apkārtnes mežos atrastajām sēnēm. 

    Sēņu izstādi Līgatnes dabas takās veidos Edgars Mūkins, mikologs un portāla senes.lv veidotājs. 

    Sēņu dienas ietvaros no plkst. 11.00 līdz 15.00 mikologs apmeklētājiem plašāk pastāstīs par izstādē apskatāmajām sēnēm. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi arī savas salasītās sēnes, tostarp tādas, ko paši nevar atpazīt.

    Mikologs atgādina, ka sēnes kātiņa pamatne bieži vien sniedz informāciju par sugu, un ka sēni var izņemt no zemes vai izskrūvēt, nebojājot apkārtējās sūnas. Tāpat jāatceras, ka nevajadzētu bojāt aizsargājamu un retu sugu sēņotnes, jo to atpazīšanai noder arī fotogrāfija.

    Līgatnes dabas takās Sēņu diena notiek jau vairākus gadus. Pēdējos divus gadus sausuma dēļ Sēņu diena nenotika, taču šis gads kopumā ir nokrišņiem bagāts, kas sekmē arī sēņu augšanu. 

    Sēņu dienas apmeklējumam nepieciešams iegādāties Līgatnes dabas taku ieejas biļeti. 

    Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošajiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē