• Saeimas komisijā skatīs «mūžīgo bērnu» jautājumu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē šodien plkst.10.00 tiks skatīta biedrības «Zelta atslēdziņa» vēstule par atbalsta personai ar invaliditāti, kurai nepieciešama kopšana, apmēra pārskatīšanu.

    Biedrība prasa, lai 1.grupas invalīdiem no bērnības pēc 18 gadu sasniegšanas tiktu palielināts kopšanas pabalsts. Patlaban tas ir 313, 43 eiro un nav pārskatīts kopš 2019.gada, un aicina to pielīdzināt Valsts iestādēs strādājošiem aprūpētājiem.

    Deputāte Ramona Petraviča (LPV) informēja, ka komisijas sēdē piedalīsies mātes ar «mūžīgajiem bērniem», lai deputātiem rastos izpratne, kas tad ir «mūžīgais bērns», un vērsīs deputātu un Labklājības ministrijas uzmanību uz vairākām lietām, kas būtu jāsakārto. Tas attiecas arī uz iespēju aizgādni tiesai iecelt uz mūžu, ja cilvēks ir 1. grupas invalīds no bērnības, lai ik pēc septiņiem gadiem nav jāformē kaudze ar dokumentiem, kā arī jau sešus mēnešus pirms 18 gadu sasniegšanas dot iespēju sākt formēt dokumentus, lai neveidojas pārtraukums pabalsta saņemšanā.

    Biedrība aicinās pārskatīt asistenta pakalpojuma stundas likmi, kas šobrīd pirms nodokļu nomaksas ir 5,11 eiro, kā arī runās par vecāku izdegšanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē